Program

Evo što sve najavljuje HKD na Sušaku ovog siječnja

Davor Mandić

Iz predstave "Ljubav, gubitci i moda"

Iz predstave "Ljubav, gubitci i moda"

Program započinje plesnom predstavom koreografa Morena Solinasa i Igora Urzelaija »Idiot-Syncrasy«, 15. siječnja, a kraj mjeseca donosi »Potpune strance«



Hrvatski kulturni dom na Sušaku za siječanj nove godine najavljuje, kako kažu, pregršt zanimljivih programa, uz jedinu novogodišnju želju da ne bude više odgoda uslijed postrožavanja epidemioloških mjera.


Program započinje plesnom predstavom koreografa Morena Solinasa i Igora Urzelaija »Idiot-Syncrasy«, 15. siječnja, o kojoj autori kažu: »Krenuli smo sa željom da svojim nastupom promijenimo svijet.


Osjećali smo se kao idioti. Onda smo puno plesali. Skakali smo. Pozivali smo se na narodne tradicije Sardinije i Baskije. Pjevali smo. Pa smo još malo skakali…«




I nastavak programa bit će u plesnim ritmovima s plesnom skupinom Porto Ri, koja nastupa 17. siječnja.


Potom je repriza »Casabiance« Irene Grdinić i Marija Lipovšeka Battifiace, 21. siječnja, a već 22. je izvedba predstave »Kad svijeće dogore« Teatra Erato, koja je u 2021. morala biti odgođena.


– Da nam ne fali smijeha, zabave i pjesme pobrinut će se i Teatar to go koji s predstavom »Ljubav, gubitci i moda« donosi vrlo zanimljivu svežensku glumačku ekipu – Zdenka Kovačiček, Sanja Doležal, Matija Prskalo, Karmela Vukov Colić i Mirna Medaković – kažu u HKD-u za predstavu koja je na programu 25. siječnja.


Nakon čak dvije odgode na pozornicu HKD-a u siječnju dolazi ZeKaEmova predstava »Eichmann u Jeruzalemu«. Predstava će se održati 27. siječnja kao prigodni program kojim će HKD obilježiti Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta.


Kraj mjeseca donosi predstavu »Potpuni stranci« Teatra Luda kuća, 28. siječnja, i glazbeno-scenski program »Oštija«, 29. siječnja.


Do 8. siječnja 2022. godine u Kortilu se može pogledati izložba Maka Hubjera »U sjeni«, a nakon toga u Galeriju stiže međunarodna izložba grafika i knjiga umjetnika »GrafičaRI«.