Program

Riječke ljetne noći: Monodrama Nine Violić i Turbofolk HNK Ivana pl. Zajca

Kim Cuculić

»Turbofolk«

»Turbofolk«

Obnovljenu kultnu, višestruko nagrađivanu predstavu riječkog HNK-a Ivana pl. Zajca »Turbofolk – RI-loudid«, autorski projekt Olivera Frljića ostvaren u produkciji Hrvatske drame, publika Riječkih ljetnih noći moći će vidjeti 6. i 7. srpnja ispred zgrade riječkog HNK-a u 21.30 sati. 



 U sklopu Riječkih ljetnih noći večeras i u četvrtak, 6. srpnja, na programu je predstava »Lampedusa Beach«, koja će biti izvedena u prostoru skladišta bivšeg »Torpeda« (sada su to kazališne radionice) u 21.30 sati.


Riječ je o monodrami koju izvodi Nina Violić, a nastala je u produkciji Kazališta »Hotel Bulić«. Radi se o intenzivnom monologu o imigraciji prema tekstu talijanske dramatičarke Line Prose napisanom 2004. godine.


To je gotovo proročanski tekst, jer je, čak desetljeće prije nego se Europa našla usred velikog migracijskog vala, Prosa ispričala priču o potapanju broda pretrpanog izbjeglicama na putu od bezimene afričke zemlje prema obalama jednog od najljepših europskih ljetovališta.




Obnovljenu kultnu, višestruko nagrađivanu predstavu riječkog HNK-a Ivana pl. Zajca »Turbofolk – RI-loudid«, autorski projekt Olivera Frljića ostvaren u produkciji Hrvatske drame, publika Riječkih ljetnih noći moći će vidjeti 6. i 7. srpnja ispred zgrade riječkog HNK-a u 21.30 sati. Podnaslov je »Ovo je predstava o Robertu Franku i Hrvoju Buriću«, a glumački ansambl čine »turbo-veterani« Olivera Baljak, Dražen Mikulić, Jasmin Mekić i Rosanna Bubola, te »turbo-debitanti« Marija Tadić, Nikola Nedić, Dean Krivačić, Tena A. Torjanac i Giuseppe Nicodemo. Prije predstave 6. srpnja, u foajeu riječkog HNK-a u 19.30 sati bit će održana sjednica Kazališnog sabora. Na dnevnom redu je samo jedna točka: Imaju li Riječke ljetne noći budućnost?