Kotar SEZONA!6

Predstave ponovo dolaze u Gorski kotar, bit će ih ukupno 14

Danijela Pleše

Svečano otvaranje nove kazališne sezone u Delnicama je danas u 20 sati na Kazališnoj sceni »Pero Kvrgić« s predstavom »Jezične varijacije«



DELNICE – Konačno je stiglo vrijeme za dozu optimizma – zbog malo sunca, nižeg broja zaraženih koronavirusom, dolaska ljeta, ali i ponovnog prikazivanja kazališnih predstava u Radničkom domu u Delnicama.


– Zahvaljujući popuštanju epidemioloških mjera u Primorsko-goranskoj županiji i mogućnosti održavanja kazališnog programa, stvorili su se uvjeti da program Kotar SEZONE!6 otpočne svoju provedbu u 2021. godini. Sama Kotar SEZONA! proteklih šest godina prikazuje gostujuće i premijerne naslove nacionalnih, gradskih i nezavisnih kazališnih udruženja, a ove godine u programu kazališne sezone na Kazališnoj sceni »Pero Kvrgić« prikazat će se ukupno 14 kazališnih naslova namijenjenih svim dobnim skupinama.


Cilj programa je svakog mjeseca do kraja godine prikazivati naslove u sklopu scene za djecu i mlade te večernjoj sceni na području Gorskog kotara. Kotar SEZONA! pozicionira Gorski kotar kao kulturni centar na okosnici Zagreba, Rijeke i Ljubljane, a regionalnom stanovništvu omogućuje aktivnu participaciju u stvaranju nove kulturne vrijednosti od posebnog značaja na regionalnom, nacionalnom i Europskom nivou, pojasnio je Matija Kezele, umjetnički voditelj Kotar teatra.


Brojne aktivnosti




Brojne aktivnosti programa kontinuirano se provode u suradnji i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, lokalne i regionalne samouprave, Primorsko-goranske županije, udruga civilnog društva, obrazovnih institucija, samostalnih umjetnika, volontera te umjetnika iz zemlje i svijeta. Svojom provedbom projekt se direktno naslanja na ciljeve decentralizacije kulturnog sadržaja sukladno zakonu o Ruralnom razvoju RH, pridonosi ostvarenju ciljeva Zakona o brdsko-planinskom području i ciljevima kulturnih strategija Europske unije.


Svečano otvaranje nove kazališne sezone u Delnicama je danas u 20 sati na Kazališnoj sceni »Pero Kvrgić« s kazališnom predstavom »Jezične varijacije«. Redatelj i voditelj Binocular teatra, Borna Armanini, okupio je glumački dvojac, nagrađivane glumce DK-a Gavelle i GK-a Komedije, Antoniju Stanišić Šperandu i Davora Svedružića. U sat vremena utjelovljuju 12 lica na 12 različitih narječja, što ovaj suludi cirkus čini predstavom bogatom živim smijehom.


Rasprodane ulaznice


Napomena je samo – pridržavanje svih epidemioloških mjera i da su sve ulaznice koje su bile dostupne već rasprodane, što dovoljno govori koliko je kulturni sadržaj nedostajao goranskoj publici. U nadi da će doći vrijeme povratka i »starog normalnog« kad je Radnički dom zahvaljujući kazališnim predstavama bio dupkom pun i kad se tražila doslovce karta više, pratite službene i društvene stranice Kotar teatra za daljnje predstave.