PLES ZA POČETAK

Počinju programi u najmlađoj riječkoj kulturnoj ustanovi – otvara se HKD na Sušaku

Davor Mandić

Prostor je osiguran i po standardima koje zahtijeva borba protiv koronavirusa



RIJEKA – I Hrvatski kulturni dom na Sušaku otvara vrata za posjetitelje. Kako kažu u ovoj najmlađoj gradskoj kulturnoj ustanovi, sve su učinili da bi njihov prostor bio siguran i po standardima koje zahtijeva borba protiv koronavirusa. P


a je tako gledalište prorijeđeno te otvoreno u smanjenom kapacitetu, stolice su izribane, kao i pod, stepenice, kvake…


– Lipanj je prema pretkoronijskim planovima trebao biti mjesec plesa, mjesec u kojem će riječke plesne skupine pokazati što su cijelu godinu vježbale. Nažalost, i svi treninzi su bili otkazani, sve radionice i izvanškolske aktivnosti i mnogi nisu stigli dovršiti svoje predstave.




U ovom prvom, postkoronijskom mjesecu očekuje nas umanjenija plesna selekcija riječkih plesnih studija, gdje će nastupiti plesna grupa Flame (26. lipnja) i Flash Dance Unit (27. lipnja).


Također, kako bismo popravili raspoloženje nakon duge karantene, HKD u goste dovodi Teatar Moruzgva s hit komedijom »Gola u kavezu« i Teatar Kerekeš s nagrađivanom predstavom »Krtice« – kažu u HKD-u.


»Gola u kavezu« na programu je 4. lipnja, a riječ je o nagrađivanoj hit-komediji u kojoj glume Barbara Nola, Ecija Ojdanić i Ana Begić.


U predstavi se kroz osobne sudbine triju žena progovara o temama koje tište žene današnjice. Predstava »Krtice«, nagrađivana komedija Teatra Kerekeš, u kojoj se na nogometnom terenu u NK Žbunju s krticama bori domar Stjepan Radički, bit će izvedena 18. lipnja.