Galerija SKC

Ovoga petka otvara se izložba studentskih radova povodom Dana žena, predstavlja se 12 umjetnica i jedan umjetnik

Katarina Bošnjak

Ovog petka s početkom u 19 sati u Galeriji SKC djelići intimnosti umjetnica pruženi su vam na konzumiranje, i to gratis. Radi se o izložbi studentskih radova povodom Dana žena koja okuplja 12 umjetnica i jednog umjetnika iz cijele Hrvatske, a koji se predstavljaju slikarskim, crtačkim, fotografskim, kiparskim i tekstilnim radovima.




Na izložbi ćete moći proviriti u njihova razmišljanja o društvenoj misinterpretaciji ženskosti i propitivanja patrijarhalnih pozicija na vlasti koje ženskost definiraju te vidjeti kako se umjetnice suprotstavljaju muškom pogledu svojom ranjivošću i otvorenošću o sebi. Prikazat će kroz što prolaze na putu otkrivanja vlastitog identiteta u ovom ustaljenom društvu i s kojim se sve konfliktima bore.


U vremenu retradicionalizacije ženske ideologije, umjetnice su stavljene u poziciju preispitivanja vlastitih odnosa sa ženama oko sebe. Kao sredstvo borbe, umjesto bijesa, pokazuju snagu mekoće, koju za razliku od maramica, nije toliko lako raskinuti.


U izložbi sudjeluju: Ivori Sošić, Aneli Sošić, Tonka Špoljar, Korina Hunjak, Valentina Vukmanić, Tanja Blašković, Lucija Brkić, Jelena Kovačev, Nika Zubović, Jessica Gobert, Ivana Babić, Ivona Grgas-Roknić i Marko Drmać.
Izložba ostaje otvorena do 16. ožujka 2024.