Relativna galerija

Otvorena izložba Nevene Živić “Dodaj svijetu malo boje”

Kim Cuculić

Izložba riječke umjetnice Nevene Živić predstavlja originalne kreacije apstraktnog slikarstva koje odišu vedrinom i pozitivnim raspoloženjem



RIJEKA – Otvorenjem izložbe »Dodaj svijetu malo boje« umjetnice Nevene Živić, Kreativna industrija Europe započinje godišnji program izložbi u Relativnoj galeriji u Rijeci, u kojem će ugostiti niz umjetnika iz Hrvatske i inozemstva.


Prva u nizu, izložba riječke umjetnice Nevene Živić predstavlja originalne kreacije apstraktnog slikarstva koje odišu vedrinom i pozitivnim raspoloženjem, pa i podsjećanjem na proljeće. Posebnost ovog opusa su intenzivne boje koje su gestualno sjedinjene s oblicima, ali i ritmički disciplinirane i povezane nitima koje je autorica ručno vezla na slikarskim platnima.


Uporabom niti-veza, iako je riječ o suvremenoj umjetnosti, dolazi do kontrasta modernog i tradicionalnog.




Nevena Živić (1990.) završila je Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer slikarstvo. Zaposlena je kao restauratorica. Više godina u javnosti je prisutna kao aktivna slikarica apstrakcije. Sudjelovala je na brojnim angažiranim umjetničkim projektima humanitarnog karaktera te međunarodnim likovnim kolonijama. Imala je niz samostalnih i grupnih izložbi. Kustosica izložbe je Matea Bakotić.