Prostor Plus

Otvoren poziv za Periskop 2021.

Davor Mandić

STEPHANY STEFAN

STEPHANY STEFAN

Prijave se zaprimaju do 1. lipnja 2021., a odabrani umjetnici/umjetnički kolektivi bit će obaviješteni o rezultatima natječaja e-mailom najkasnije do 15. lipnja 2021



RIJEKA – Riječka udruga Prostor Plus poziva umjetnike i umjetničke kolektive iz Hrvatske koji djeluju na području suvremenog plesa da prijave predstave suvremenog plesa na otvoreni poziv za sudjelovanje u programu Festivala suvremenog plesa i novog cirkusa Periskop 2021.


Radovi se mogu prijaviti u tri kategorije: recentne predstave suvremenog plesa umjetnika/umjetničkih kolektiva iz Hrvatske; novi horizonti – za radove suvremenog plesa u nastajanju ili završene predstave koje su prvi autorski radovi umjetnika/umjetničkih kolektiva iz Hrvatske; lokalni autori – za predstave suvremenog plesa umjetnika/umjetničkih kolektiva s područja Rijeke i okolice.


Prijave se zaprimaju do 1. lipnja 2021., a odabrani umjetnici/umjetnički kolektivi bit će obaviješteni o rezultatima natječaja e-mailom najkasnije do 15. lipnja 2021. Organizator poručuje da osigurava izvedbeni prostor, osnovne tehničke uvjete na sceni i tehničara zvuka i rasvjete za generalnu probu i izvedbu, honorar, smještaj, putne troškove i jedan topli obrok dnevno.




Periskop je manifestacija koja okuplja umjetnice/ke iz Hrvatske i inozemstva. Organizira je Prostor Plus, s ciljem decentralizacije plesne i cirkuske umjetnosti u Hrvatskoj te jačanja umjetničkih, izvedbenih i edukacijskih potencijala suvremenog plesa i novog cirkusa u Rijeci. Ove se godine Periskop planira održati od 30. kolovoza do 6. rujna u Rijeci.