Jubilarni program

“SKC za 10!”. U Omladinskom kulturnom centru Palach promocija studentskog fanzina .drugost

Claudia Bošković



RIJEKA – »SKC za 10!« jubilarni je program Studentskog kulturnog centra kojim se u trajanju od 20. do 30. listopada 2023. izložbom, glazbom, studentskim filmovima i drugim studentskim projektima obilježava deset godina rada SKC-a kao sveučilišne platforme za studentsku kulturu i umjetnost, važne za afirmaciju mladih umjetnica i umjetnika u Rijeci.


U Omladinskom kulturnom centru Palach 23. listopada u 20 sati održat će se promocija fanzina.drugost, studentskog fanzina Odsjeka za kulturalne studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci. Propitivanjem suživota čovjeka i tehnologije, kolektivnog identiteta i identitetskih različitosti te odnosa moći koji strukturiraju pozadinu tih pitanja, četvrti broj fanzina.drugost po uzoru na posljednja dva izdanja uz studentske radove s Odsjeka za kulturalne studije u Rijeci ugošćuje i radove s regionalnih odsjeka.


Okupljanjem seminara, znanstvenih radova, istraživanja i eseja poučnih, zabavnih i upečatljivih tematika,.drugost otvara prostor za približavanje kulturalnih studija širem čitateljstvu i nastoji potaknuti dijalog kao jedan od temeljnih oblika promišljanja o društvu.