Iznimni uspjesi

Riječkoj fotografkinji Rebeki Legović zlato na natjecanju u Parizu

Kim Cuculić

Foto R. Legović

Foto R. Legović

U Moskvi i Parizu nagrađene su fotografske serije »Desert postcards - Pustinjske razglednice« i »Identity perspectives - Perspektive identiteta«



RIJEKA – Rebeka Legović, riječka fotografkinja koja već godinama radi u Sloveniji i Italiji kao novinarka, ovoga je ljeta ponovo zabilježila iznimne uspjehe na najprestižnijim svjetskim fotografskim natjecanjima. Moscow International Foto Awards 2022 nagradio je njezinu fotografsku seriju »Desert postcards – Pustinjske razglednice« sa srebrom u kategoriji modne fotografije. Ovih dana pristigla je i još jedna lijepa vijest, ovoga puta iz Pariza.


Naime, na prestižnom PX3 Gran Prix de la Photographie 2022 serija modne fotografije pod naslovom »Identity perspectives – Perspektive identiteta« osvojila je zlato te se time plasirala u sam vrh pobjedničkih fotografija pristiglih iz cijeloga svijeta.


Žiri, koji je bio sastavljen od vodećih svjetskih urednika, fotografa, kustosa i etabliranih umjetnika, nagradio je najinovativnije vizije raspodijeljenje u 8 kategorija. »Identity perspectives – Perspektive identiteta« fotografska je serija koja je pobijedila i na ovogodišnjim Rovinj Photodaysima u modnoj kategoriji. Oba projekta nastala su u suradnji s modnom agencijom N Model Management iz Rijeke i vizažistice Renate Sabljak.




Autorici je nedavno objavljena i prva fotografska knjiga »Priority Revelations«, tiskana u Londonu, a koja obuhvaća presjek radova od 2016. do 2022. godine. Knjigu će ove jeseni predstaviti u Barceloni polovinom listopada gdje će ujedno prisustvovati otvorenju skupne izložbe u galeriji »Fotonostrum« smještenoj u samom srcu katalonske metropole. Na izložbi će biti prisutni najutjecajniji fotografi iz cijeloga svijeta, a riječka fotografkinja bit će predstavljena s nekoliko nagrađivanih radova.