Povratak kući

Otvoren natječaj za novi Rovinj Photodays, Grand Prix će biti proglašen u svibnju

Davor Mandić

Grand Prix će biti proglašen na finalnoj večeri u Rovinju, kada će predsjednik žirija Dejan Sluga pobjedniku uručiti nagradu i ček na 2.000 eura



Organizatori petnaestog izdanja Rovinj Photodaysa najavili su da se manifestacija nakon online varijante vraća u Rovinj. U tu je svrhu otvoren natječaj, koji traje do 22. veljače 2022., a prijavitelji se mogu natjecati u jednoj ili više službenih kategorija.


Prema propozicijama, prijavljuju se fotografije ili serije fotografija nastale u posljednje dvije godine. Jedna prijava može biti jedna fotografija ili serija fotografija uz istu temu. Uz rad se prilaže kraća biografija (do kartice teksta) i izjava o radu – do kartice teksta na materinjem i engleskom jeziku. Za sudjelovanje se plaća kotizacija od 15 eura, a sudionici imaju pravo prijaviti fotografije u šest kategorija: Arhitektura, Dokumentarna, Moda, Pejzaž, Akt/Tijelo i Portret.


Ovogodišnji ocjenjivački sud radit će u sastavu: Dejan Sluga, direktor programa Centra za suvremenu fotografiju Photon – predsjednik žirija, Una Popović, kustosica Salona Muzeja suvremene umjetnosti u Beogradu, Steffania Rössl, fotografkinja i direktorica SIFEST-a, Sabina Salamon, viša kustosica Zbirke fotografije MMSU-a Rijeka, Hrvoje Slovenc, fotograf i Massimo Sordi, fotograf i direktor SIFEST-a.




Grand Prix će biti proglašen 7. svibnja 2022. na velikoj finalnoj večeri u Rovinju, kada će predsjednik žirija Dejan Sluga pobjedniku uručiti nagradu i ček na 2.000 eura.