Završnica

Oproštaj od programskog pravca Dopolavoro: Želite li na neobičnu turističku turu Rijekom?

Kim Cuculić

Bečki umjetnički kolektiv God’s Entertainment izvest će od 25. do 28. svibnja više umjetničko-turističkih obilazaka po centru RijekeRIJEKA – Kao završnicu programskog pravca Dopolavoro, koji je u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture vodila udruga Drugo more, bečki umjetnički kolektiv God’s Entertainment izvest će od 25. do 28. svibnja više umjetničko-turističkih obilazaka po centru Rijeke. Oponašajući pojedine znamenitosti i turističke atrakcije s prostora Europe, odabrane lokacije u Rijeci zasjat će u novom »europskom« svjetlu, uz razne objekte, skulpture, intervencije u krajoliku i izvedbe.


Riječka inačica hvaljenog umjetničkog projekta »Europa To Go« održavat će se od 25. do 28. svibnja u dvama terminima, s početkom u 17 i 19 sati. Sudjelovanje u turi je besplatno, uz obaveznu prijavu e-poštom na adresu [email protected]: uz ime, prezime i broj telefona, u poruci je potrebno navesti željeni datum i sat početka obilaska.


»Europa To Go« je interdisciplinaran umjetnički projekt u javnom prostoru čija se izvedba uvijek prilagođava i razvija u skladu sa specifičnim lokalnim uvjetima.
Prenošenjem poznatih europskih znamenitosti u lokalnu sredinu omogućuje se nov način doživljavanja pojedinih umjetničkih djela ili mjesta.