Skinuta

Koncertom Simfonijskog orkestra HRT-a pao zastor na još jedno izdanje Dubrovačkih ljetnih igara

Hina

Foto Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto Grgo Jelavic/PIXSELL



Koncertom Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem Ive Lipanovića uz sopranisticu Lanu Kos i baritona Željka Lučića te kratkom ceremonijom slaganja festivalske zastave pred dubrovačkom Katedralom u utorak navečer zatvorene su 71. Dubrovačke ljetne igre.


U svom 71. izdanju u 47 dana, od 10. srpnja do 25. kolovoza, na trinaest scenskih i ambijentalnih lokacija izvedeno je 49 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih, filmskih, likovnih i drugih programa, uz pridržavanje posebnih epidemioloških smjernica.


Ovogodišnji dobitnici nagrade „Orlando“, koju tradicionalno dodjeljuje Hrvatska radiotelevizija za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom dijelu programa, su dramski umjetnik Rade Šerbedžija i skladatelj Petar Obradović.




Šerbedžija je nagrađen za ulogu Georgea u dramskoj predstavi „Tko se boji Virginije Woolf“ u režiji Lenke Udovički te u produkciji Kazališta Ulysses i Beogradskog dramskog pozorišta, a Obradović za glazbena djela koja su na ovogodišnjim Igrama na tri koncerta u Kneževom dvoru izveli Trio Eusebius, Kvartet Papandopulo te ansambl Dubrovnik na glazbenoj hridi.


Grand Prix „Orlando“ za cjelokupan doprinos Dubrovačkim ljetnim igrama pripao je Dubrovačkom simfonijskom orkestru.


Proračun festivala ove godine iznosio je sedam milijuna kuna.


Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek ocijenila je u utorak da je najveći uspjeh 71. Dubrovačkih ljetnih igara što kvalitetom nisu odstupile od najviših standarda, unatoč teškim financijskim, umjetničkim i organizacijsko-produkcijskim okolnostima zbog koronavirusa.