Tri manifestacije

Grožnjan u drugoj polovici srpnja postaje grad jazza, doznajte što vas sve očekuje

Davor Hrvoj

Uskoro festival Jazz is Back!B.P., Ljetna jazz škola i Croatia Drum Camp



GROŽNJAN – Tradicionalno u drugoj polovici srpnja u sklopu Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu održat će se tri manifestacije: od 14. do 27. srpnja festival Jazz is Back! BP, od 15. do 27. srpnja Ljetna jazz škola Hrvatske glazbene mladeži, a od 20. do 26. srpnja Croatia Drum Camp.


Na ljetnoj jazz školi održavat će se radionice jazz klavira, gitare, bubnjeva, trube, trombona, vokala, basa i saksofona te radionica za ansamble. Bit će to još jedna prilika za posvetu dugogodišnjem voditelju jazz škole i festivala Bošku Petroviću. Upravo zato festival će svojim nastupom otvoriti njegovi suradnici: gitarist Primož Grašić i bas gitarist Mario Mavrin te njegov učenik, vibrafonist Vid Jamnik.


Festival Jazz is Back! B.P., koji traje više od dva desetljeća, a koji HGM organizira u suradnji s Općinom Grožnjan, Polivalentnim kulturnim centrom Grožnjan i Međunarodnim kulturnim centrom Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu, zainteresirani mogu pratiti na grožnjanskoj terasi Belvedere i putem live streama na YouTube kanalu Općine Grožnjan i HGM-a.




Tijekom festivala održat će se ukupno 14 koncertnih večeri na kojima će nastupiti eminentni jazz i blues glazbenici iz cijelog svijeta, ali i polaznici te voditelji seminara. Mentori na Croatia Drum Campu bit će Famaudou Don Moye, Nic Collins (sin megapopularnog Phila Collinsa), Salih Sadiković i Karlheinz Miklin Jr., a na Ljetnoj jazz školi Luis Bonilla, Alex Sipiagin, Elvis Stanić, Lea Lovrenčić, Joe Kaplowitz, Goran Rukavina i Karlheinz Miklin Jr. Mnogi danas ugledni glazbenici iz Hrvatske i regije pohađali su seminare u Grožnjanu, gdje su mnogi od njih donijeli odluku da će se profesionalno baviti glazbom.


Kao i svake godine na festivalu će nastupiti Svjetski orkestar glazbenih mladeži – JMI World Jazz Orchestra – pod ravnanjem Luisa Bonille, koji će se u Grožnjanu pripremati za turneju.


Program festivala Jazz is Back! BP 2021.


14. 7. BP Evening – Primož Grašić, Mario Mavrin, Vid Jamnik i gosti
15. 7. Grožnjan All Stars – Luis Bonilla, Alex Sipiagin, Elvis Stanić, Karlheinz Miklin Jr., Lea Lovrenčić, Joe Kaplowitz i Goran Rukavina
16. 7. Gastarbajter trubadur – Zoran Predin
17. 7. Andreja, Rundek i ekipa Ftičeki
18. 7. Ethno Croatia
19. 7. JMI World Jazz Orchestra & Luis Bonilla
20. 7. Zdenka Kovačiček i Greenhouse Blues Band
21. 7. Next generation – Hrvoje Kralj, Borko Rupena, Valdemar Kušan, Luka Čapeta, Nikola Šantek
22. 7. Grožnjan All Stars – Luis Bonilla, Alex Sipiagin, Elvis Stanić, Lea Lovrenčić, Joe Kaplowitz, Goran Rukavina, Nic Collins, Famoudou Don Moye, Salih Sadiković
23. 7. Exploding Pig
24. 7. Kaplowitz Jazz Quartet – Lela Kaplowitz, Joe Kaplowitz, Elvis Penava, Marko Lazarić
25. 7. Croatia Drum Camp finale – Students & Mentors – Famaudou Don Moye, Nic Collins, Salih Sadiković, Karlheinz Miklin Jr.
26. 7. JM International Music School Finale – Students & Mentors
27. 7. Josipa Lisac