Festival izvedbenih umjetnosti

Ganz nove perforacije nakon Zagreba dolaze i u Rijeku

Davor Mandić

Bit će izvedene predstave »Bill is Dead« i »Playing reality«



Festival izvedbenih umjetnosti i nezavisne autorske produkcije suvremenog kazališta, plesa i performansa Ganz nove Perforacije nakon Zagreba dolaze i u Rijeku 19. i 20. prosinca, javljaju iz Prostora Plusa. Festival počinje u subotu 19. prosinca u 20 sati u velikoj dvorani Filodrammatice izvedbom radne verzije predstave »Bill is Dead« Brune Isakovića i Mije Zalukar, a 20. prosinca u isto vrijeme i na istom mjestu predstavit će se plesna predstava »Playing reality« Koraljke Begović i Jasne Jasne Žmak.


Predstava »Bill is Dead« nastavlja se na prethodni projekt autora »Kill B.« te kroz pop-reference i poigravanje s vizualnim i izvedbenim arhetipovima nastavlja svoj ‘double bill’ o odnosima moći između muškarca i žene.


– Izvođač i izvođačica na sceni, pretvarajući izvedbeno u privatno i obrnuto, dovode u pitanje istinitost situacija koje igraju, s razlikom da ovoga puta odlaze korak dalje preispitujući omjere vlastitih autorskih doprinosa u projektu koji stvaraju, kao i pravo da govore u tuđe ime – kaže se u najavi.




Drugu večer, u nedjelju 20. prosinca u 20 sati u Filodrammatici bit će izvedena plesna predstava »Playing reality« Koraljke Begović i Jasne Jasne Žmak, koja za svoje ishodište uzima svima znane dječje igre te ih transformira u plesne sekvence gradeći kompleksnu rekonstrukciju poznatog svijeta igara.