Komemoracija

Oproštaj od legende: “Burno Petrali ostavio je neizbrisiv trag, ovo je veliki gubitak za sve”

Sandy Uran

Foto: A. KRIŽANEC

Foto: A. KRIŽANEC

Petrali je bio renesansni, svestrani čovjek koji je svojim aktivnostima na polju novinarstva, kazališta, glazbe i sporta ostavio neizbrisiv trag u našem gradu



RIJEKA – U svečanom salonu Zajednice Talijana Rijeka održana je komemoracija za Bruna Dantea Petralija.


Prigodne riječi ovom posebnom programu uputila je predsjednica Zajednice Talijana Rijeka Melita Sciucca.


– Otišao je dio naše povijesti, fijumanstva. Velik je gubitak za sve nas, rekla je.





Tom prigodom pročitala je pismo glazbenika Francesca Squarcie, Fijumana koji živi u Rimu, a koji je prijateljevao s Petralijem. Riječi pozdrava uputila je i Loredana Gašparović koja nije mogla nazočiti  komemoraciji.


O Petraliju su govorile i glumice Elvia Nacinovich i Ester Vrancich prisjetivši se dana provedenih u njegovom društvu kad je bio ravnatelj Talijanske drame.



Laura Marchig i Alessandro Damiani govorili su o Petraliju s osobnog aspekta s obzirom na to da su njihovi očevi prijateljevali, ali s Petralijem.


Jadranka Čubrić govorila je o Petraliju u ime Hrvatske glazbene unije, podružnice Rijeka. Prikazani su i video iscječci i izjave Petralija te videospot za pjesmu “Bambina”, obradu hita splitskih Đavola, koju je snimio s riječkom grupom Sarah & The Romans s kojom je surađivao zadnjih godina.



Komemoraciji su i nazočili i članovi njegove obitelji.



Petrali je bio renesansni, svestrani čovjek koji je svojim aktivnostima na polju novinarstva, kazališta, glazbe i sporta ostavio neizbrisiv trag u našem gradu.