Soundtrack pandemije COVID-19

Objavljene “Pjesme u doba korone” Aleksandra Dragaša

Ivana Kocijan

Foto; Promo

Foto; Promo

Dragaš čitatelje nadahnuto vodi kroz 170 stranica osobnih, gotovo dnevničkih zapisa, dijeleći s njima svoja razmišljanja o životu i golemo glazbeno znanje.



Knjižara Rockmark predstavlja »Pjesme u doba korone«, novu knjigu glazbenog kritičara Aleksandra Dragaša. »Spas od svagdana često leži u glazbi«, kaže Dragaš, a naš »svagdan« iz proljeća i ljeta 2020. bio je sve samo ne normalan. »Pjesme u doba korone« zbirka je njegovih kolumni iz Jutarnjeg lista, svojevrsni odraz tog vremena, u kojem je tada aktualne teme i događaje povezao s kontekstom njemu odgovarajućih i dragih pjesama.


Kao soundtrack pandemije, knjiga donosi više od 40 stilski različitih pjesama i izvođača koji su autoru pomogli preživjeti (i živjeti) u doba korone. Od »Sex & Drugs & Rock’n’Roll« i »Isolation«, preko »Zone sumraka« i »Živog spomenika neumnosti«, sve do »Dancing Queen« i »You’ll Never Walk Alone«, Dragaš čitatelje nadahnuto vodi kroz 170 stranica osobnih, gotovo dnevničkih zapisa, dijeleći s njima svoja razmišljanja o životu i golemo glazbeno znanje.


Kako vrijeme »novog normalnog« još uvijek nije završeno i dođe li ipak do najcrnjeg scenarija, na kraju knjige nalaze se 24 pjesme za 24 sata Sudnjeg dana nakon kojeg, reći će Dragaš, ostaje samo Keith Richards.