Međunarodni natječaj

Novo izdanje Rovinj Photodays ide online

Kim Cuculić

Natječaj za 2021. godinu traje do 31. ožujka ove godine



ROVINJ – Zbog situacije uzrokovane pandemijom, 13. i 14. edicija festivala Rovinj Photodays tijekom 2020. i 2021. godine održavaju se isključivo provedbom online godišnjeg natječaja te popratnih video i online predstavljanja finalista tijekom jeseni u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci te kod partnera festivala. Četrnaesta edicija Rovinj Photodaysa u 2021. godini otvorena je 8. siječnja 2021. velikim godišnjim natječajem za cjelokupnu internacionalnu fotografsku scenu pod nazivom:


International Competition of Contemporary Photography – 14th Rovinj Photodays 2020. Svoje radove fotografi mogu prijaviti u jednoj ili više službenih kategorija, prema precizno naznačenom pravilniku i protokolu prijava na www.photodays-rovinj.com


Natječaj za 2021. godinu traje do 31. ožujka 2021.




Nagrade su: prezentacija svih radova finalista s pripadajućim izjavama autora na službenoj web stranici; Videoprezentacija svih radova finalista na zajedničkoj izložbi koncem listopada 2021. u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci; svi nominirani radovi sa završne izložbe finalista u digitalnoj formi ostaju u stalnom fundusu MMSU-a u Rijeci; pisane diplome/priznanja dobivaju svi pobjednici i finalisti završne izložbe; svim finalistima pripada službeni katalog završne izložbe u digitalnoj formi; svi pobjednici po kategorijama dobivaju besplatan smještaj na bazi polupansiona u Rovinju na završnici festivala u svibnju 2022.; po odabiru glavnog selektora jedan će pobjednički rad biti izložen u Galeriji Photon u Beču.


Grand Prix: novčani iznos od 2.000 eura; samostalna izložba s pripadajućim katalogom na završnici festivala u svibnju 2022. godine u Rovinju; besplatan smještaj na bazi polupansiona za vrijeme boravka u Rovinju 2022.; samostalna izložba s pripadajućim katalogom u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci tijekom jeseni 2022. godine; posebna pozicioniranost u fundusu muzeja gdje rad ostaje na skrb kustosa u digitalnoj ili otisnutoj formi (po izboru autora); priznanje/plaketa: Grand Prix Photodays 2021.