Više nijansi jazz žanra

Natrag u budućnost: U Rijeci se u nedjelju svira jazz, ulaz je slobodan

Mirna Šumberac

Mimika Orchestra

Mimika Orchestra

Koncert je dio programa Europske prijestolnice kulture, a bit će održan 26. srpnja kraj Exportdrva na riječkoj Delti s početkom u 19 sati



RIJEKA  Jučer je ispred Exportdrva na Delti održana najava open air koncerta »Natrag u budućnost – Od klasične do moderne jazz avanture«, koji će se održati u nedjelju, 26. srpnja, na istom mjestu s početkom u 19 sati.


Koncert su najavili Željko Pendić iz Distune Promotiona, voditelj partnerskih programa za Rijeku 2020 Bernard Koludrović, glazbenik Mak Murtić iz Mimika Orchestra i glazbenik Bruno Mičetić. Na koncertu će svirati recentni suvremeni glazbeni umjetnici: Mimika Orchestra koji predvodi prije spomenuti Mak Murtić i zagrebački DJ/producent elektroničke glazbe Jan Kinčl u kolaboraciji s francuskim jazz klavijaturistom Regisom Kattieom.


Nastupit će i Vesna Pisarović

Nastupit će i Vesna Pisarović


 


Izdavačka kuća PDV




Uz njih će nastupiti i Vesna Pisarović koja je 2017. godine sa svojim orkestrom predstavila album »Naša velika pjesmarica« te Kozmodrum, žanrovski fluidnija grupa koja sjedinjuje techno, house i dubstep s instrumentalnim post rockom, a da pritom ne zaboravlja na jazz i fusion tradiciju. Na koncertu će sudjelovati i glazbenici koji djeluju u sklopu glazbene izdavačke kuće PDV (Prekomjerna Doza Vinila) te lokalni glazbenik Bruno Mičetić koji će sa svojim kvintetom predstaviti album »Out of the shadow«. Glazbenici će publici pružiti kvalitetan jazz koncert koji će pokazati više nijansi jazz žanra.
– Ovaj put ćemo predstaviti novi mediteranski identitet u kojem su prikazane razne simbolike i mitska bića, natuknuo je Mak Murtić iz Mimike.


Mak Murtić, Željko Pendić, Bernard Koludrović i Bruno Mičetić / FotoMARKO GRACIN

Mak Murtić, Željko Pendić, Bernard Koludrović i Bruno Mičetić / Foto MARKO GRACIN


 


Slobodan ulaz


– Ulaz na koncert je slobodan, ulaznice se kupuju online, po cijeni od 0 kuna, a na koncertu će moći prisustvovati maksimalno 300 ljudi, u prodaji je ostalo još 50 ulaznica tako da bi se zainteresirani trebali požuriti. Uz koncert će se nuditi i bogata ponuda vinila. Također, zamolio bih publiku za razumijevanje i strpljenje te da se drži epidemioloških mjera, izjavio je Pendić.
– Koncert su zajednički organizirali zagrebački Pozitivan ritam i riječki Distune promotion u okviru Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture te mi je jako drago zbog te suradnje. U planu nam je još niz drugih programa, izjavio je Bernard Koludrović.
Napominjemo kako se ulaznice mogu kupiti isključivo online putem web stranice www.entrio.hr, a ovo je načinjeno tako isključivo zbog preventivnog evidentiranja posjetitelja i njihovih osobnih podataka. Događanje je organizirano tako da se poštuju sve preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje bolesti COVID-19. Posjetitelji se mole da poštuju preporuke – pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski.