Proslavljena glumica

Dirljive poruke prijatelja i kolega koji se opraštaju od Mire Furlan: “Ostavila si trag među zvijezdama”

S.M.

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin

Na Twitteru se oglasio američki pisac J. Michael Straczynski, autor SF serije Babylon 5 u kojoj je pokojna Mira Furlan ostvarila zapaženu ulogu.Nakon tužne vijesti o smrti Mire Furlan, brojni se prijatelji, kolege i obožavatelji opraštaju od glumice dirljivim porukama. Društvene mreže su prepune citata, tužnih poruka i zahvala za neizbrisiv trag kojeg je ostavila u životima mnogih.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Mira Furlan (@mirafurlan_)Na Twitteru se oglasio američki pisac J. Michael Straczynski, autor SF serije Babylon 5 u kojoj je pokojna Mira Furlan ostvarila zapaženu ulogu.
U objavi je, između ostalog, napisao: “Kada je Mira Furlan došla na audiciju za Babylon 5, njezina je matična država Jugoslavija bila u previranju i raspadala se u dvije odvojene zemlje.


Tijekom našeg prvog sastanka razgovarali smo o njezinom radu i njezinom životu, a saznao sam da je bila dio turnejaške kazališne skupine koja je nastavila prelaziti granice države koja se raspada unatoč primanju prijetnji smrću s obje strane u ratu.


Izrazio sam svoje divljenje njezinoj hrabrosti, ali ona je slegnula ramenima i odmahnula rukom: ‘Što je najgore što se moglo dogoditi? Da, mogli su me ubiti. Pa što? Umjetnost ne bi trebala imati granica’.


Vrlo je malo ljudi znalo tu stranu Mire: vatrenu, neustrašivu stranu koja se neprestano borila za njezinu umjetnost. Donijela je sve te osobine u lik Delenn, a ja sam zauzvrat pokušao za nju napisati govore koji će joj omogućiti da komentira što se događa s njenom domovinom, a da je se ne proziva po imenu.”Na službenom Twitter profilu Mire Furlan, mnogi su napisali kako se osjećaju te se na taj način oprostili od glumice.


“Ovo mi slama srce. Ponovno gledanje serije Babylon 5 bit će iznimno teško”, “Sućut porodici i obožavateljima lika i djela velike umjetnice. Kultura je izgubila mnogo. Budimo bolji, opravdajmo njen trud da naše dane učini boljima”, “Velika glumica, veliki čovjek. Ostavila si trag u zvijezdama. Pokoj vječni” i “Hvala na ulogama uz koje smo odrastali. Hvala ti na glasu razuma u ratu i nacionalističkom ludilu. Počivaj u miru”, samo su neke od poruka koje se nižu na Twitteru.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Amira Medunjanin (@amira_medunjanin) 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli e.⚡ (@emmys_17)Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli dejanbegovic (@dejanbegovic)