Centar za kreativno pisanje

Ljetna škola pisanja CKP-a: Živjeti i pisati književnost u dvorcu Stara Sušica

Davor Mandić

Foto: Promo

Foto: Promo

Ljetna škola pisanja ove godine nudi šest različitih radionica, a voditelji su vodeća imena hrvatske književne scene



Centar za kreativno pisanje iz Zagreba organizira jedanaestu Ljetnu školu pisanja od 22. do 29. kolovoza u sada već standardnom gorskokotarskom dvorcu Stara Sušica. Kako kažu u CeKaPeu, dosad je preko 300 polaznika završilo ljetnu školu pisanja.
– Na sedmodnevnim intenzivnim radionicama pisanja, u osami Gorskog kotara i izolaciji dvorca na rubu šume, živi se i piše književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica te večernje programe, književne tribine i razgovore s poznatim imenima književne i umjetničke scene.


Ljetna škola pisanja ove godine nudi šest različitih radionica, a voditelji su vodeća imena hrvatske književne scene.
Olja Savičević Ivančević vraća se i ove godine u dvorac na radionicu poezije. Tomica Šćavina i Ivana Bodrožić prvi put dolaze u dvorac; Tomica Šćavina s radionicom »S one strane pisanja«, a Ivana Bodrožić s vrlo zanimljivom i malo drugačijom radionicom, »Raspisivanje«. Prvi put je na rubu šume i Nikola Tutek, novi član voditeljske ekipe u Rijeci. On u dvorac dovodi novu radionicu »Na granici napisanog i nacrtanog/eksperimentalne kratke književne forme«.


Pisci i voditelji radionica, koji su postali gotovo zaštitni znak ljetne škole, Enver Krivac i Davor Mandić, i ove su godine s nama. Davor Mandić već petu godinu mentorira radionicu pisanja u CeKaPeu Rijeka, a u dvorcu je voditelj radionice kratke priče. Enver Krivac, od prvog dana u CeKaPeu Rijeka, i ove godine ostaje vjeran radionici proze u dvorcu – kaže se u najavi.




Detalji o radionicama i prijava može se naći na poveznici: https://cekape.com/ljetna-skola-pisanja-2021/.