EU projekt "The GLAMers"

Konferencija “Digitalna iskustva u kulturi” u utorak u Tehničkom muzeju “Nikola Tesla”

Davor Mandić

Na događaju će biti predstavljeni rezultati projekta te zanimljiva gostujuća izlaganja na temu digitalnih sadržaja u kulturi u okviru kojih će izlagači iz drugih institucija i tvrtki predstaviti značajne projekte i ideje iz kreativne industrije



ZAGREB – Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu organizira konferenciju »Digitalna iskustva u kulturi«, koja će se održati u utorak 7. veljače u Tehničkom muzeju »Nikola Tesla« u Zagrebu od 9.30 do 13.30 sati u sklopu EU projekta »The GLAMers«. MUO inače sudjeluje kao partner u rečenom projektu već gotovo dvije godine, kako se kaže u najavi, u kojoj se ističe da je cilj projekta podržati galerije, knjižnice, arhive i muzeje (GLAM – galleries, libraries, archives and museums), u njihovoj digitalnoj transformaciji, kroz angažman mladih.


– Na događaju će biti predstavljeni rezultati projekta te zanimljiva gostujuća izlaganja na temu digitalnih sadržaja u kulturi u okviru kojih će izlagači iz drugih institucija i tvrtki predstaviti značajne projekte i ideje iz kreativne industrije. Također, predstavit će se projekti namijenjeni povezivanju kulturnih sadržaja i nastave. Rezultate projekta »The GLAMers« će predstaviti Iva Novak, viši kustos pedagog Muzeja za umjetnost i obrt, a zanimljive projekte i ideje iz kreativne industrije predstavit će kustosi, muzejski pedagozi i knjižničari iz Tehničkog muzeja »Nikola Tesla«, Galerije Gojak iz Makarske, Muzeja Cetinske krajine – Sinj, te predstavnik tvrtke Novena d.o.o. – kaže se u najavi, u kojoj je istaknuto da je događanje besplatno i namijenjeno svim djelatnicima u kulturi, odgojno-obrazovnim djelatnicima, djelatnicima u području podučavanja na daljinu, udrugama i tvrtkama koje se bave digitalnim sadržajima te cjelokupnoj zainteresiranoj javnosti.