"Aliceina mreža"

Očaravajući novi povijesni roman iz pera Kate Quinn: Brutalno iskreno, grubo i nježno

P. N.

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Očaravajuća priča uvlači čitatelja u vrtlog dramatičnih povijesnih događaja, ispripovijedana brutalno iskreno, grubo i nježno, intimno i dirljivo.Stigao nam je očaravajući novi povijesni roman “Aliceina mreža” (“The Alice Network”)  iz pera autorice Kate Quinn. Dvije žene – špijunka, unovačena u čuvenu francusku mrežu Alice za vrijeme Prvog svjetskog rata i pomalo neobična djevojka, Amerikanaka i pripadnica tamošnjeg visokog društva koja traži svoju rođakinju nestalu 1947. – udružene su u ovoj čudesnoj priči o hrabrosti i iskupljenju.


Očaravajuća priča uvlači čitatelja u vrtlog dramatičnih povijesnih događaja, ispripovijedana brutalno iskreno, grubo i nježno, intimno i dirljivo. Knjiga “Aliceina mreža” dostupna je u knjižarama po cijeni od 119 kuna u nakladi Znanja. 1947. godine u kaosu poraća, američka studentica Charlie St. Clair trudna je i neudana, a njezina ugledna obitelj samo što je se nije odrekla. Također gaji očajničku nadu da bi njezina voljena rođakinja, koja je nestala u okupiranoj Francuskoj za vrijeme rata, mogla biti živa.


Zato, kad je roditelji otjeraju u Europu kako bi se riješila svog „problemčića“, Charlie bježi u London, odlučna da otkrije što se dogodilo s rođakinjom koju je voljela kao sestru. 1915., godinu dana nakon početka Velikog rata, Eve Gardiner izgara od želje da se pridruži borbi protiv Nijemaca, a prilika joj se pruža kad je neočekivano unovače kao špijunku. Šalju je u okupiranu Francusku i ondje je obučava neodoljiva Lili, „Kraljica špijuna“, koja je na čelu velike mreže tajnih agenata.
Trideset godina kasnije, progonjena izdajom zbog koje se raspala Aliceina mreža, Eve dane provodi ogrezla u alkohol, osamljena u svojoj trošnoj kući u Londonu. Sve dok joj na prag ne bane mlada Amerikanka, izgovorivši ime koje Eve nije čula desetljećima. Zajedno kreću u potragu za istinom… bez obzira na to kamo bi ih mogla odvesti.


FOTO/Znanje


FOTO/Znanje“Nevjerojatan zaplet, tempo koji oduzima dah, obilje živopisnih povijesnih detalja oduševit će i najzahtjevnije čitatelje.” BookPage


“Dvije priče uzbudljivo se isprepleću i vrhunac dosežu u eksplozivnom kraju!” Book Reviews


Kate Quinn rođena je u južnoj Kaliforniji. Pohađala je Sveučilište u Bostonu, gdje je stekla magisterij iz klasičnih umjetnosti. Od djetinjstva strastvena zaljubljenica u povijest, napisala je četiri romana o Rimskome Carstvu te dva čija je radnja smještena u razdoblje rane renesanse i slavne obitelji Borgia. Sva su njezina djela velike uspješnice i prevedena su na mnoge svjetske jezike.


Svoj raskošan spisateljski talent pokazala je i u posljednjim romanima “Aliceina mreža” i “Lovkinja” u kojima tematizira uzbudljive događaje iz novije povijesti.