"Znanje"

Objavljena dva priručnika o odgoju djece namijenjena roditeljima

Hina

Autori priručnika "Montessori za svaku obitelj" nude praktične smjernice temeljene na poznatom pristupu pedagogiji Montessori - kako objedovati, igrati se, učiti i komunicirati s djecom te stvoriti poticajnu sredinu za cjelovit razvoj djece različitih dobi



 Priručnici o odgoju “Montessori za svaku obitelj” i “Što misli moj tinejdžer?” namijenjeni roditeljima djece različitih životnih dobi, u kojima predstavljaju suvremeni pedagoški alati temeljeni na novim znanstvenim spoznajama objavljeni su u nakladi Znanje.


“Montessori za svaku obitelj” i “Što misli moj tinejdžer?” vodiči su za roditelje koji nude putokaze kroz ključne faze razvoja djece pružajući stručne uvide i savjete za njihov odgoj.


Autori priručnika “Montessori za svaku obitelj” Tim Seldin i Lorna McGrath nude praktične smjernice temeljene na poznatom pristupu pedagogiji Montessori – kako objedovati, igrati se, učiti i komunicirati s djecom te stvoriti poticajnu sredinu za cjelovit razvoj djece različitih dobi.




Drugi priručnik, “Što misli moj tinejdžer?” autorica Tanith Carey i  Angharad Rudkin donosi suvremenu perspektivu u izazovu odgoja adolescenata te pruža strategije za roditelje suočene s tim turbulentnim razdobljem razvoja djeteta, dajući im savjete za nošenje sa sukobima, digitalnim ugrozama, vršnjačkim pritiskom i drugim izazovima odrastanja.


Riječ je o praktičnoj dječjoj psihologiji za djecu od 13. do 18. godine. Dok se mozak adolescenata preoblikuje, tijelom jurcaju hormoni, a potreba za neovisnošću jača, sukobi u obitelji sve su češći. Priručnik je utemeljen na najnovijim znanstvenim spoznajama o razvoju mozga i ponašanju u adolescenciji te sadrži više od stotinu svakodnevnih životnih situacija s kojima se roditelji adolescenata susreću – od lupanja vratima, preko stresa pred ispit, do spolnih odnosa.


Prijevod obaju priručnika potpisuje Suzana Sesvečan Lozina.