Ususret Danima Josipa Kašmana

“Zvijezde svijeta na Lošinju”: Gostuju Julian Rachlin, Sarah McElravy i Andrej Gugnin

Bojan Purić

Julian Rachlin, Sarah McElravy i Andrej Gugnin

Julian Rachlin, Sarah McElravy i Andrej Gugnin

Bit će ovo sedamnaesto izdanje Dana Josipa Kašmana, priredbe koja je od svojih početaka imala nekoliko organizacijskih i sadržajnih zaokreta



 


 


MALI LOŠINJ – Kao i lani, violinist Julian Rachlin, violistica Sarah McElravy i pijanist Andrej Gugnin gostovat će na Danima Josipa Kašmana, priredbi kojom se Mali Lošinj prisjeća jednog od svojih najslavnijih ljudi svih vremena, opernog pjevača koji je svojevremeno pjevao na svim najvažnijim svjetskim scenama, nazivanog »kraljem baritona«, rođenog 1850. godine u Malom Lošinju, a umrlog 1925. godine u Rimu. Pod nazivom »Zvijezde svijeta na Lošinju« Rachlin, McElravy i Gugnin nastupit će 17. srpnja, izvodeći djela Prokofjeva, Šostakoviča i Francka. Dva dana prije održat će se »Opera pod zvjezdanim lošinjskim nebom«, u kojoj će sudjelovati Marta Hut (sopran), Emilia Rukavina (mezzosopran), Davor Nekjak (bariton) i Walter Ferenc (bas) uz pratnju pijanista Darijana Ivezića, a pod umjetničkim vodstvom Danijela Gašparovića, čiji je »Cristoforium Art« zajedno s Pučkim otvorenim učilištem Malog Lošinja organizator koncerata. Na programu operne večeri bit će Verdi, Offenbach, Čajkovski, Halevy, Gounoud, Bizet, Kalman, Lehar, Bixio i Cardillo. Mjesto održavanja bit će ljetna pozornica i samo kino Vladimira Nazora, a obje koncertne večeri počet će u 21 sat.




Bit će ovo sedamnaesto izdanje Dana Josipa Kašmana, priredbe koja je od svojih početaka imala nekoliko organizacijskih i sadržajnih zaokreta, a u ovom obliku traje od 2019. godine.


Opera pod zvjezdanim lošinjskim nebom