Otvorenje u petak

Zagrebački HNK: Početak nove sezone uz baletni koncert “Život na pozornici”

Hina

Ilustracija / Foto Josip Regovic/PIXSELL/EU2020HR

Ilustracija / Foto Josip Regovic/PIXSELL/EU2020HR

Koncertom "Život na pozornici" ansambl će kroz pokret, sliku i riječi obilježiti veliku smjenu generacija koja se u ovome trenutku događa u kazalištu i ujedno poželjeti dobrodošlicu novim članovima Baleta te iskazati zahvalnost kolegama koji se opraštaju



 Zagrebački HNK novu kazališnu sezonu svečano otvara u petak, 22. rujna jedinstvenim baletnim koncertom “Život na pozornici” u izvedbi članova Baleta HNK-a te u koreografiji i režiji Massimiliana Volpinija, kojim će se obilježiti velika smjena generacija plesača u baletnom ansamblu.


Koncertom “Život na pozornici” ansambl će kroz pokret, sliku i riječi obilježiti veliku smjenu generacija koja se u ovome trenutku događa u kazalištu i ujedno poželjeti dobrodošlicu novim članovima Baleta te iskazati zahvalnost kolegama koji se opraštaju od scene i publike, najavljuju iz Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.


Ravnatelj Baleta Massimiliano Volpini najavio je da će publika tijekom baletne večeri vidjeti koreografije od kojih su neki isječci iz poznatih klasičnih baletnih djela dok su ostale točke koreografirane specijalno za večer Baletnog koncerta.




“Kao poseban dodatak prikazat ćemo videopriče samih plesača koje su snimljene upravo za ovu prigodu, a u kojima plesači imaju mogućnost progovoriti o svojoj svakodnevici, ali i mnogim detaljima koji su važni za baletnu profesiju, a često su skriveni oku publike”, rekao je Volpini.


Intendantica zagrebačkog HNK-a Iva Hraste Sočo ističe da u novoj sezoni, osim pomno biranog repertoara koji nastavlja njegovati raznolikost stilova, kazalište iznimno vodi računa i o članovima ansambala kao nositeljima programa u sve tri umjetničke cjeline: Drami, Operi i Baletu.


“I dok srdačno pozdravljamo novu generaciju plesačica i plesača koji nam dolaze u ansambl te time omogućujemo dodatni razvoj već visoko umjetnički i tehnički profiliranog kolektiva, ujedno se i pozdravljamo s baletnim umjetnicima koji su završili svoj plesački put”, rekla je Hraste Sočo, navodi se u priopćenju.