Kulturni centar Kalvarija

Uskoro kreće 41. škola glume Ri Teatra, evo svih detalja

Davor Mandić

U ovih 40 generacija školu glume Ri Teatra završila su 502 polaznika od 17 do 59 godina. Trenutačno je njih preko 35 u profesionalnim vodama



RIJEKA – Ri Teatar organizira 41. školu glume za uzrast iznad 17 godina, koja će se odvijati u Kulturnom centru Kalvarija. Škola će trajati četiri mjeseca, od siječnja do svibnja 2022., a održavat će se subotom i nedjeljom (iznimno i radnim danom, prema dogovoru). Početak škole u Ri Teatru predviđaju 5. veljače, a diplomska predstava bit će izvedena krajem svibnja 2022. godine.


– U ovih 40 generacija, školu glume Ri Teatra završila su 502 polaznika od 17 do 59 godina. Trenutačno je njih preko 35 u profesionalnim vodama, što na raznim akademijama, što već kao zaposleni glumci u raznim kazalištima. Četrdeset prva škola glume Ri Teatra bit će organizirana u obliku vikend-radionica koje će voditi profesionalni glumci, redatelji i drugi predavači, a u koordinaciji glumca i redatelja Ri Teatra Bojana Lakoša i asistenciju mladih glumaca iz 40. generacije.


Primjereno dobi i iskustvu, polaznici škole glume kroz igru i razne zanimljive i atraktivne oblike grupnog i individualnog dramskog rada svladavaju specifične zadatke vezane za samu prirodu dramskog stvaralaštva i kazališnog medija, ali i opće odgojno-obrazovne zadatke koji pridonose osobnom razvoju i stjecanju kulturnih navika – kažu u Ri Teatru, napominjući da su upisi u Školu nedjeljom (16., 23. i 30. siječnja) u 17 sati u KUC-u Kalvarija.