Veliko djelo

U godini 400. obljetnice Moliereova rođenja “Don Juan” prvi put stiže u HNK Zagreb

Kim Cuculić

Foto Saša Novković

Foto Saša Novković



ZAGREB – Upravo u godini obilježavanja 400. obljetnice Molierèova rođenja njegova tragična komedija »Don Juan« bit će prvi put uprizorena u zagrebačkome HNK-u kao velika dramska ansambl predstava u režiji gosta iz Sjeverne Makedonije Dejana Projkovskoga. Premijera će se održati 8. listopada u 19.30 sati.


– O Don Juanu sam razmišljao proteklih godina i uvijek bi se našao neki razlog zašto ga ne raditi. Velik je to tekst i vrlo važan. U naslovnoj ulozi je Igor Kovač, a iznimno me veseli rad sa svim glumcima. Način na koji stvara glumački ansambl HNK-a Zagreb jako je blizak meni i mojemu načinu rada. Osjećam tu energiju, tu beskompromisnost, osjećam koliko je svima važno pronaći pravo rješenje za najbolji rezultat, izjavio je redatelj Dejan Projkovski.


Predstava se igra u prijevodu Radovana Ivšića u redakciji Sanje Ivić. Uloge tumače Igor Kovač, Iva Mihalić, Dušan Bućan, Kristijan Potočki, Franjo Kuhar, Tesa Litvan, Filip Vidović, Luca Anić, Milan Pleština, Slavko Juraga, Ivan Jončić, Silvio Vovk, Ivan Colarić. Dramaturgiju potpisuje Mirna Rustemović, scenografiju Valentin Svetozarev, kostimografiju Doris Kristić, glazbeni skladatelj je Goran Trajkovski, suradnica za scenski pokret Olga Pango, oblikovatelj svjetla Deni Šesnić, a jezični savjetnik Dušan Gojić.