Pogreb u rodnom mjestu

Tisuće se oprostile od Ive Gregurevića u Donjoj Mahali: “Zadnja klapa, dragi naš Ivđa”

Portal Novilist.hr

Foto Davor Javorovic/PIXSELL

Foto Davor Javorovic/PIXSELL

Suze su lile s lica žena i muškaraca, teško je svima prihvatiti da velikoga Gregurevića nema. Ivinog sina Marka (40) tješili su bližnjiDONJA MAHALA Tisuće su se došle oprostiti od glumačkog velikana Ive Gregurevića na pogrebu u njegovoj rodnoj Donjoj Mahali.


U ovom mjestu u Bosni i Hercegovini kažu da ovako nešto još nikad nisu doživjeli.


Glumica Anja Šovagović Despot kolegi Ivi je zapjevala njegovu omiljenu pjesmu ‘Golubice bijela’.
Suze su lile s lica žena i muškaraca, teško je svima prihvatiti da velikoga Gregurevića nema. Ivinog sina Marka tješili su bližnji, pišu 24 sata.


– Nije te bilo teško voljeti, razigravao si život i uzdigao ga na nivo kreacije, uvijek si bio spreman na spasonosni humor.


Tvoj odlazak čini se kao tvoja nova velika zafrkancija, bio si nomadska duša poput Đuke Begovića, živio si protiv sebe u želji da još više daš svom raskošnom životu. Gradio si kazalište od života, brisao si granice između života i umjetnosti, govorila je glasom na rubu plača glumica Perica Martinović.Ivina prijateljica iz studentskih dana ujedno se podsjetila na sve što su od davne 1974. pa sve do neki dan zajedno proživjeli. Govorila je o tome kako je zahvaljujući Gregureviću zavoljela Posavinu i Orašje, ljude u ravnici.


Redatelj Branko Schmidt, kojem je Ivo bio vjenčani kum, s tugom je nosio križ u povorci.


– , javljaju 24 sata.