Ri Teatar

“Retro Kuc Kuc Cabaret” za 22. rođendan KUC-a Kalvarija

Kim Cuculić

Bojan Lakoš i David Petrović

Bojan Lakoš i David Petrović

»Kuc Kuc Cabaret« se tijekom ovih godina prilično mijenjao, ali ovaj slavljenički ćemo vratiti u retro stilu…, najavljuju organizatoriDana 1. prosinca 2001. otvoren je Kulturni centar Kalvarija. Iako je udruga Ri Teatar, koja je službeni zakupac Kalvarije osnovana 18 mjeseci prije, trebalo je vremena, novaca i razumijevanja Grada Rijeke kako bi se prilično derutan i zapušten prostor uredio i doveo u funkciju malog alternativnog kazališta koje se nakon 22 godine pokazalo prijeko potrebnim Rijeci.


U više navrata preuređen i dotjeravan, Kulturni centar Kalvarija je i danas tu, na adresi Kalvarija 8, a sve ostalo je povijest.


– Budući da je najigranija predstava »Kuc Kuc Cabaret«, odigrana do danas 434 puta (prvi je odigran 11. siječnja 2002.), odlučili smo upravo s Cabaretom proslaviti 22. rođendan.
»Kuc Kuc Cabaret« se tijekom ovih godina prilično mijenjao, ali ovaj slavljenički ćemo vratiti u retro stilu…


Dakle, program koji će publika moći vidjeti 1. prosinca će biti onaj koji je igran te 2002. godine, a današnjoj postavi priključiti će se i neki »stari« glumci te će sve skupa biti jedno slavljeničko prisjećanje na sam početak Kulturnog centra Kalvarija, ističu organizatori.