Kulturni centar Kalvarija

“Radio Korzo i mi”: Kulturni centar Kalvarija poziva na novu premijeru Ri Teatra

Davor Mandić



RIJEKA – Ri Teatar je pripremio novu komediju, naslovljenu »Radio Korzo i mi«, koja će imati premijeru u petak, 16. prosinca u Kulturnom centru Kalvarija u 20 sati. Autor je i ove predstave s prepoznatljivim nastavkom »… i mi« Donato Jurković, a redatelj je Bojan Lakoš. Kako kažu u Ri Teatru, ova je predstava nastavak uspješnica »Autotrolej i mi 4« (premijera 2015.), »HŽ i mi« (premijera 2019.), »KBC i mi« (premijera 2020.) i »Jadrolinija i mi« (premijera 2021.).


– Sve ove predstave su još uvijek na repertoaru i redovito oduševljavaju publiku. No došla je na red i komedija o našem medijskom pokrovitelju, Radio Korzu, koji nas prati od samih početaka. »Radio Korzo i mi« je prije svega kabaretska komedija, parodija, satira i svakako nije preslika našeg najslušanijeg lokalnog radija. Naravno da ima situacija i likova u samoj predstavi koji su prikazani vrlo realno, ali u možda malo drugačijem svjetlu, no komedija Donata Jurkovića je ipak čista autorska, nadrealna fikcija s ponekim stvarnim situacijama – kaže se u najavi.


U predstavi glume: Dario Butković, Davor Popović, Jasna Jeličić, Vid Vicić, Tamara Grgić, Josip Medaković, Sanjin Janjatović, Dajan Delić i Bojan Lakoš.




U Ri Teatru poručuju da za premijernu izvedbu više nema mjesta, no repriza će biti 17. prosinca u 20 sati.