Ove nedjelje u 12 sati na livadi kampusa

Premijera predstave “Pravi kut: Otvaranje” u režiji Alise Debelić

Kim Cuculić

Kako kaže redateljica Alisa Debelić, u predstavi se bave redefiniranjem muško-ženskih odnosa i propitivanjem pojmova žena i muškarac, koristeći elemente koji asociraju na ritualne početke kazališne umjetnosti te glas, intuiciju i tjelesnost kojima na autentičan način grade scenski jezik



RIJEKA – Premijera predstave »Pravi kut: Otvaranje« bit će održana u nedjelju 24. listopada u 12 sati na livadi kampusa na Trsatu, ispod Filozofskog fakulteta. Publika je pozvana da se okupi na glavnom ulazu u kampus (preko puta kafića »Kvarnerić«) odakle će biti vođena do mjesta izvedbe koje je vrlo blizu. Izvedba traje 45 minuta, ulaz se ne naplaćuje i nije potrebna prethodna najava.



Kako kaže redateljica Alisa Debelić, u predstavi se bave redefiniranjem muško-ženskih odnosa i propitivanjem pojmova žena i muškarac, koristeći elemente koji asociraju na ritualne početke kazališne umjetnosti te glas, intuiciju i tjelesnost kojima na autentičan način grade scenski jezik.



– Cilj nam je dublje razumjeti (u širem i u osobnom smislu), oprostiti i prihvatiti sebe i drugoga. Naslov »Pravi kut: Otvaranje« simbolično označava idealnu točku u nama, unutarnji prostor koji želimo otvoriti, točku u kojoj se ujedinjuju ljudsko i božansko, iz koje težimo živjeti i stvarati, objašnjava Debelić.





Izvođači su Nikola Tutek, Dragan Stojanović, Luka Vadnov i Tea Mikliš. Predstava je podržana sredstvima za kulturu Grada Rijeke.