Ri teatar

Premijera predstave “Autotrolej i mi 5” o nikad jadnijoj situaciji u riječkom prijevozniku

Kim Cuculić

Foto Ri Teatar

Foto Ri Teatar

Gotovo svakodnevno se pune novinski stupci o tome kako nedostaje vozača, o tome kako se ukidaju linije, da su autobusi u lošem stanju...



Ri Teatar od 13. lipnja do 7. rujna organizira »Kalvariju pod zvijezdama«, šesti Ljetni festival smijeha-ha. Svi programi će se održavati na otvorenom, to jest na terasi Kulturnog centra Kalvarija u 21 sat. Festival u četvrtak 13. lipnja otvara premijera predstave »Autotrolej i mi 5«.


Ovako piše u najavi predstave: »Autotrolej d.o.o. je danas najaktualnija riječka tema. Gotovo svakodnevno se pune novinski stupci o tome kako nedostaje vozača, o tome kako se ukidaju linije, kako su autobusi u lošem stanju… Upravo o svemu tome (pa i više od toga) Ri Teatar progovara u svom najnovijem nastavku, naravno na duhovit i sarkastičan način.«


Scenografija je donacija Autotroleja. Autor je Donato Jurković, redatelj Bojan Lakoš, odabir glazbe potpisuje Davor Popović, tehničko vodstvo David Andrić, a igraju Helena Miočić Mandić, Jasna Jeličić, Ana Marija Rakitić, Josip Medaković, Davor Popović, Duje Katalinić, Andrej Gregorin i Bojan Lakoš. Reprize su 14., 15. i 16. lipnja.




Već 22. lipnja slijedi premijera predstave »Ruksakom po Hrvatskoj«, a sadržaj je ukratko ovakav – dva mlada finska blogera rade za firmu od koje dobiju posao/zadatak obići Jadran… Zatim će 4. srpnja premijerno biti izvedena predstava »Veze (bez)veze«, a sve do rujna na programu su i druge uspješnice Ri Teatra.