Nadrealna stvarnost

Nova predstava “Krizni stožer” Mirana Kurspahića premijerno u Pogonu

Hina

Foto Matija Habljak PIXSELL

Foto Matija Habljak PIXSELL

Igraju Csilla Barath Bastaić, Sven Jakir, Iskra Jirsak i Domagoj Janković. Dramaturginja je Rona Žulj, za glazbu je odgovoran Mark Mrakovčić, za kostime Mirna Škrgatić, a za oblikovanje svjetla Alen Marin



ZAGREB – Nova predstava redatelja Mirana Kurspahića »Krizni stožer«, koja se dotiče aktualne teme krize koja je zahvatila Zagreb, premijerno će biti izvedena danas u Pogonu u velikoj dvorani bivše tvornice »Jedinstvo«.


Kako se ističe u najavi, inspirirana stvarnim događajima 2020. godine, predstava »Krizni stožer« fikcijski je odgovor na recentnu stvarnost koja se još uvijek čini pomalo nadrealnom.


Predstava prati komunikacijsku stručnjakinju Ines, koja se u prvom valu epidemije odvaži na suživot s glumcem Lobelom s kojim je dotad tek ležerno izlazila. Kada se zbog posljedica potresa u njezin stan doseli još dvoje prijatelja, Jasmina i Tomislav, počinju se nazirati pukotine u vezama, karijerama i životima protagonista.




Igraju Csilla Barath Bastaić, Sven Jakir, Iskra Jirsak i Domagoj Janković. Dramaturginja je Rona Žulj, za glazbu je odgovoran Mark Mrakovčić, za kostime Mirna Škrgatić, a za oblikovanje svjetla Alen Marin.