Osmo izdanje

Poznati pisac se udomaćio na otoku: Miro Gavran priređuje još jedan Mini-festival na Lošinju

Bojan Purić

Foto Bojan Purić

Foto Bojan Purić

Na programu su dvije predstave na ljetnoj pozornici kina Vladimira NazoraDa se pisac Miro Gavran udomaćio na otoku, potvrđuje i već osmo izdanje mini-festivala »Dani Teatra Gavran u Malom Lošinju«.


Na programu su dvije predstave na ljetnoj pozornici kina Vladimira Nazora; prva je bila politička drama »Glasnogovornik« u režiji Mladene Gavran, u kojoj su igrali Vinko Kraljević i Zoran Pribičević, pred vrlo dobro popunjenim gledalištem.


Riječ je o predstavi premijerno izvedenoj u travnju u Zagrebu, a predstavlja odmak od »uobičajene muško-ženske komedije« kakve je Gavran najčešće predstavljao Lošinjanima.
Drugog kolovoza na istom će mjestu biti izvedena lanjska predstava »Na kavici u podne« u kojoj će igrati Mladena Gavran i Vedran Komerički, a Miro Gavran je redatelj.


Godine 2013. Gavrana je Gradsko vijeće Malog Lošinja proglasilo počasnim građaninom. U Malom Lošinju redovno boravi ljeti, a u nekoliko je navrata surađivao s ovdašnjim Amaterskim kazalištem »Josip A. Kraljić«, popularnim JAK-om.