HKD Sušak

One izvlače tepih ispod naših nogu: Najavljena plesna predstava “Body Shots”

Davor Mandić

Predstava je nastala kao suradnja CocoonDancea sa Zagrebačkim plesnim centrom i Staatstheater DarmstadtomRIJEKA – Hrvatski kulturni dom na Sušaku najavljuje plesnu predstavu »Body Shots«, koja je na rasporedu 24. studenoga u 20 sati. Predstava je nastala kao suradnja CocoonDancea sa Zagrebačkim plesnim centrom i Staatstheater Darmstadtom, a u okviru Fonds Doppelpass by Kulturstiftung des Bundes.


– Oni izvlače tepih ispod naših nogu, uzrokuju nelagodu, otuđenost, čak i gađenje. Antropomorfna bića, artefakti, hermafroditska stvorenja bez duše i ljudski organizam i stroj – intiman i human, a istovremeno i mrtvi predmet koji se čini radikalno čudnim.


Nasuprot njoj, naše se vlastito tijelo odjednom čini nama jednako tuđim i iskonstruiranim. »Body Shots« istražuje usku granicu percepcije između ovih umjetnih bića i nas i dizajnira gotovo ljudsko zamjensko tijelo: anonimno, bez roda, etničkih i društvenih normi i stereotipa koje u najboljem slučaju postaje empatično tijelo za gledatelje koji pozivaju da na njih projicirajte svoje strahove, želje i osjećaje – kaže se u najavi predstave.
Autori i izvođači predstave su: Fa-Hsuan Chen, Martina De Dominicis, Alvaro Esteban, Eleonora Vrdoljak i Marin Lemic. Koreografiju je načinila Rafaële Giovanola, kompozitor je Jörg Ritzenhoff, za scenu i kostime zaslužna je Petra Dančević, za dizajn svjetla Marino Frankola, video, odnosno fotografije djelo su Nevena Petrovića, a dramaturg je Rainald Endrass.


Ulaznice po cijeni od 50 kuna moguće je kupiti preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) te sat vremena prije predstave na blagajni HKD-a.