Nagrade

Najbolja predstava na Danima satire Fadila Hadžića je “Kus Petlić” Aleksandra Popovića

Kim Cuculić



ZAGREB – Svečanom dodjelom nagrada za najbolja umjetnička ostvarenja te koncertom Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora zatvoreni su 46. Dani satire Fadila Hadžića. Ocjenjivački sud radio je u sastavu: Ksenija Pajić (glumica), Katarina Pejović (dramaturginja) i Bojana Radović (novinarka i kazališna kritičarka Večernjeg lista).


Velika nagrada Večernjeg lista za najbolju predstavu u cjelini pripala je predstavi »Kus petlić« Aleksandra Popovića u režiji Milana Neškovića i izvedbi Narodnog pozorišta Narodnog kazališta Népszínház Subotica. Predstava je odnijela i nagradu za najbolju žensku ulogu koja je pripala glumici Minji Peković za ulogu Milje Bušatlije. Nagrada za najbolju režiju pripala je Saši Anočiću i ansamblu predstave »Kukci… zaustavljena priča« Karela i Josefa Čapeka u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta Split.


Nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu osvojio je Pere Eranović za uloge u istoj predstavi. Nagrada »Fadil Hadžić« za najbolji tekst pripala je Espiju Tomičiću za predstavu »Ti si prvi hrabar« u režiji Ivana Penovića i izvedbi KunstTeatra i Umjetničke ogranizacije Punctum iz Zagreba. Ansamblu predstave »Ti si prvi hrabar« dodijeljena je i nagrada za specijalno postignuće. Nagradu »Mladen Crnobrnja Gumbek« za najbolju glavnu mušku ulogu odnio je Domagoj Ivanković za uloge u predstavi Jure Karasa »Realisti« u režiji Matka Raguža i izvedbi Teatra Exit iz Zagreba. Za istu predstavu nagrađena je i Nika Ivančić kojoj je pripala nagrada »Sabrija Biser« mladoj glumici/glumcu do 28 godina.




Nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu dodijeljena je Merimi Lepić Redžepović za ulogu Julke u predstavi Branislava Nušića »Protekcija« u režiji Kokana Mladenovića i izvedbi Narodnog pozorišta Sarajevo.