'KEREMPUH DOLAZI K TEBI'

Kerempuhova predstava ‘Ustav Republike Hrvatske’ od subote dostupna online

Hina

Foto Kerempuh

Foto Kerempuh

Svi zainteresirani mogu predstavu "Ustav Republike Hrvatske" besplatno pogledati od subote 18. travnja u 20 sati na portalu Jutarnjeg lista te, od nedjelje 19. travnja na YouTube kanalu Kerempuha



ZAGREB Satiričko kazalište Kerempuh nastavlja ciklus online prikazivanja svojih aktualnih popularnih predstava, koji pod sloganom “Ostani doma – Kerempuh dolazi k tebi“ od subote, 18. travnja donosi višestruko nagrađivanu predstavu “Ustav Republike Hrvatske”.



Nakon velikog uspjeha predstave “Traži se novi suprug” Mire Gavrana, koju je od nedjelje, 12. travnja, na portalu Jutarnjeg lista i YouTube kanalu Kerempuha do sada pogledalo preko 14.500 gledatelja, ciklus nastavlja višestruko nagrađivana predstava Rajka Grlića i Ante Tomića u režiji Vinka Brešana, ističe se iz Kerempuha.




Svi zainteresirani mogu predstavu “Ustav Republike Hrvatske” besplatno pogledati od subote 18. travnja u 20 sati na portalu Jutarnjeg lista te, od nedjelje 19. travnja na YouTube kanalu Kerempuha.


“Ustav Republike Hrvatske” vrlo je intimna priča o četvoro ljudi koji žive u istoj stambenoj zgradi u centru Zagreba. Priča je to o ljudima koji su međusobno vrlo različiti, od društvenog statusa do seksualne orijentacije, od političkog svjetonazora do religija kojima pripadaju ili ne pripadaju.


“U našoj priči, osim prostora, spajaju ih i njihovi, često suprotstavljeni, ‘demoni prošlosti’. Demoni koji ih tjeraju da žive više u prošlosti, nego u sadašnjosti. Riječ je o predstavi koja se bavi ljubavlju i mržnjom, hrabrošću i kukavičlukom, erotikom i netrpeljivošću prema drugima i različitima”, stoji u najavi.


Nakon velikog uspjeha jednog od najhrabrijih filmova ovog milenija, “Ustav Republike Hrvatske” postigao je izuzetan uspjeh i na pozornici Kerempuha, osvojivši srca publike, ali i mnogobrojne nagrade na domaćim i inozemnim festivalima.


U predstavi igraju Borko Perić, Ana Maras Harmander, Nikša Butijer, Vedran Mlikota, Matija Šakoronja i Damir Poljičak.


Adaptaciju i dramaturgiju potpisuje Željka Udovičić Pleština, kostimografkinja je Doris Kristić, scenograf Dragutin Broz, autor glazbe: Mate Matišić, oblikovatelj svjetla Aleksandar Mondecar, a asistentica režije Julia Martinović.