Bogat program

Kazalište KNAP najavilo novu sezonu, obilježit će ju premijera predstave “Muškarci više vole plavuše”

Kim Cuculić



ZAGREB – Kazalište KNAP najavljuje novu kazališnu sezonu 2022./2023. u kojoj donosi zanimljiv i raznovrstan repertoar te priprema novitete koji će se čitati na suvremen i inovativan način. Publika će na sceni vidjeti velika imena, ali i mlade nadolazeće talente.


Ovu kazališnu sezonu obilježit će premijera predstave »Muškarci više vole plavuše« čija se premijera očekuje krajem godine. Riječ je o adaptaciji istoimenog romana Anite Loos iz 1925. godine u suvremenoj varijete verziji, a prema ovom tekstu snimljen je legendarni film s Marilyn Monroe, koji je glumicu učinio planetarno popularnom plesno-glazbenom izvedbom jedne od napoznatijih pjesama u povijesti mjuzikla »Diamonds are a girl’s best friends«.


Kazalište KNAP nastavlja suradnju s drugim kazališnim i umjetničkim organizacijama. A ove sezone ističe se suradnja s Kazalištem Planet Art koje se bavi suvremenim, često zanemarenim temama iz naše svakodnevnice te djeluje već punih 12 godina i pripada skupini kazališta s najvećim brojem izvedbi godišnje. Dio repertoara tako će postati predstave »Ritina škola«, »Velika zvjerka«, »Posljednja Freudova seansa« i »Tko je ovdje lud«. Također, ostvarena je i suradnja s Umjetničkom organizacijom Urbi et Orbi Roberta Kurbaše, koji će zajedno s Krešimirom Mišakom dati svoj doprinos raznovrsnosti repertoara u Knapu predstavom »Pizza s Krešom«. Krešimir Mišak, voditelj znanstveno- popularne emisije »Na rubu znanosti«, u ovoj predstavi prvi put nastupa kao glumac.




Kao podršku mladim umjetnicima KNAP od ove godine pokreće i suradnju s Akademijom dramske umjetnosti kroz projekt »Knap za mlade«.