Humoristična drama

Nova premijera zagrebačkog Kazališta KNAP: Što je “Iza paravana” u režiji Tihane Strmečki

Kim Cuculić

Foto IVAN UNIMEDIA

Foto IVAN UNIMEDIA



ZAGREB – »Iza paravana« nova je predstava Kazališta KNAP, čija je pretpremijera 19. siječnja, a svečana premijera 20. siječnja. U predstavi glume Katarina Baban i Vladimir Posavec Tušek, koji će gledatelje podsjetiti na brojne životne situacije, nasmijati, ali i ganuti. Autorski tekst Dore Delbianco i u režiji Tihane Strmečki humoristična je drama, a u osnovi je priča o ljubavi, i to o onoj najljepšoj – iznenadnoj, neočekivanoj i spontanoj. Susret dvoje stranaca zauvijek će promijeniti njihove živote.


»Jako dobar tekst Dore Delbinco, zanimljiva uloga, rekao bih jedna od onih ‘s otklonom’, gdje više skrivaš nego što pokazuješ. Naravno da me je privukao i rad s Katarinom, koja mi je već bila televizijska partnerica. Ovo nam je prvo kazališno druženje i zaista uživam jer nam rad ide kroz zezanje i smijeh, a iz toga gotovo uvijek izlazi i dobar rezultat«, kaže Vladimir Posavec Tušek.


A o čemu je u ovom novom kazališnom komadu riječ? Andrea je hipohondrica opsjednuta panikama i strahom od mogućih nesretnih završetaka, ne zna prepustiti kontrolu i s povjerenjem živjeti svoj život. Doktor Babić je radiolog, a mjesto susreta njegova je ordinacija. Pregledi će se odigravati kroz godine i godine, a oni će se sretati kao ljudi u raznim fazama svojih života.




Iza ovog novog uprizorenja na sceni KNAP-a kao scenografkinja stoji Liberta Mišan, kostimografkinja je Angela Runje, a dizajnerica Nina Bačun. Predstava »Iza paravana« ostvarena je uz podršku udruge »Sve za nju« te promiče važnost ženskog zdravlja i prevencije.