Raspored

Gradsko kazalište Rijeka najavilo planove za rujan. Na programu opet predstava “Čarobnjak iz Oza”

Kim Cuculić



RIJEKA – Gradsko kazalište lutaka Rijeka najavljuje raspored igranja predstava u rujnu i gostovanja. Predstava »Čarobnjak iz Oza« L. Franka Bauma, u režiji Biserke Kolevske, na programu je u petak, 16. rujna, u 18 sati te u subotu, 17. rujna, u 11 i 18 sati.


– U ovoj najpoznatijoj modernoj bajci, punoj napetosti i emocija, krećemo s djevojčicom Dorothy na put spoznaje popločen brojnim preprekama, susrećemo se s mnogim problemima, upoznajemo njezine nove prijatelje te shvaćamo da kroz zajedništvo možemo pobijediti i nemoguće. Fantastični likovi kao što su vještice, Limeni, Strašilo i Lav ukazuju nam da ljubav, mudrost i hrabrost već leže u nama, samo ih trebamo pokrenuti i vjerovati u vlastite sposobnosti. Čarobnjaci koji drže svu moć u rukama i vladaju svijetom smo zapravo mi sami, navodi se u najavi za »Čarobnjaka iz Oza«.


Ansambl Gradskog kazališta lutaka Rijeka s predstavom »Čarobnjak iz Oza« 19. rujna gostovat će na 55. Međunarodnom festivalu kazališta lutaka – PIF-u u Zagrebu.




U četvrtak, 29. rujna, u 18 sati na programu je predstava »Avanture maloga Juju« Ivane Đule i Milice Sinkauz (prema stihovima i skladbi istoimene pjesme autora Žarka Roje i Petra Bergama u režiji Renate Carole Gatica).


– U autorskom projektu poznatoga naziva redateljica Renata Carola Gatica i dramaturginja i glazbenica Ivana Đula bave se translacijom pjesme u kazališnu predstavu. Bez želje za klasičnom dramatizacijom pjesme, autorice se u procesu rada neće oslanjati isključivo na sadržaj pjesme. Upravo suprotno, naglasak će biti na njezinoj formi, na glazbenom obliku, melodiji i ritmu. Kroz proces zajedničkog istraživanja autorski tim će se fokusirati na pitanje: kako postaviti jednu pjesmu?, piše u najavi.


Ansambl GKL-a Rijeka s predstavom »Sretna kućica« autorica Ivane Đula i Milice Sinkauz (prema Karmen Delač Petković i Dijani Arbanas) i redateljice Morane Dolenc od 2. do 5. rujna gostovat će u Crnoj Gori te u Dubrovniku i Metkoviću.