Gradsko kazalište lutaka

“Flekavac” i “Lutkarska luka” riječkog GKL-a idu u Osijek

Davor Mandić



RIJEKA – Gradsko kazalište lutaka Rijeka gostuje u Osijeku na 28. susretu lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske – SLUK-u – u četvrtak 27. svibnja u 11 sati predstavom »Flekavac« autorice Nine Mitrović i redateljice Renate Carole Gatice.


Ujedno će se predstaviti i na manifestaciji 4. Croatian Theatre for Young Audiences and Puppet Theatres Showcase, u sklopu Susreta, izložbom »Lutkarska luka« autorica Luči Vidanović i Vedrane Balen Spinčić.


SLUK se ove godine održava od 24. do 30. svibnja u realizaciji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku u partnerstvu s Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku, a prikazat će 12 predstava koje je ove godine izabrala Teodora Vigato.




Stručni ocjenjivački sud ovogodišnjeg SLUK-a čine Ria Trdin, Dražen Ferenčina i Miroslav Čabraja, a Dječji prosudbeni odbor čine Petra Progl, Laura Lovrenčić, Ivan Papić, Bartol Čačić i Vito Čičak. Dodajmo i da je predstava »Oh la la« na festivalu »Zlatna iskra« u Kragujevcu osvojila dvije nagrade – dobili su ih Petra Šarac i riječki GKL.