Delnice

Delnički Kotar teatar punom parom priprema novu kazališnu sezonu

P. N.



DELNICE – Kotar teatar u delničkom Radničkom domu vrijedno radi na novoj predstavi čiju praizvedbu najavljuju za srijedu, 31. kolovoza.


Naime, kako ističe umjetnički voditelj Kotar teatra Matija Kezele, u sklopu sezone koja se bliži kraju, održano je deset izvedbi i to u Mrkoplju, Tršću, Plešcima, Ravnoj Gori, Fužinama i Delnicama, riječ je predstavama za sve uzraste.


– Trenutačno radimo na našoj novoj predstavi radnog naziva Super GORAN! koja se bavi temom srednjoškolskog uzrasta u Gorskom kotaru, a problematizira budućnosti perspektivu mladih i njihovim odlaskom ili ostajanjem u Gorskom kotaru nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja, govori Kezele te dodaje da predstava nastaje u partnerskoj suradnji sa Srednjom školom Delnice.




Nakon praizvedbe u Delnicama posljednjeg dana kolovoza, slijedi u petak, 2. rujna premijerna izvedba u Čabru, a onda i niz gostovanja u sklopu Kotar SEZONE!7. Ono što svakako veseli jest da će nova sezona proširiti područje gostovanja Kotar teatra koji će od sada predstave izvoditi i u Skradu te Moravicama.


– Širimo naše kazališne predstave na još neke lokacije čime smo na korak ideji da kazališne predstave gostuju na području cijelog Gorskog kotara. U novoj predstavi ja potpisujem tekst i režiju, a uz mene predstavu izvodi Nikolina Majdak samostalna umjetnica iz Zagreba. Tehnički voditelj je Kristian Moguš, a grafički dizajn i vizualni identitet predstave potpisuje Kristijan Paučnik. Nadam se da ćemo kao i do sada privući u kazališnu publiku sve Gorane i njihove drage nam goste, poručio je Kezele.