HNK Ivana pl. Zajca

Riječki Balet vratio se s gostovanja: U Bonnu dvaput izveo ‘Plamteću vodu’

Kim Cuculić

Snimio V. KARUZA

Snimio V. KARUZA

Usredotočivši se u svojoj koreografiji na kontrastnu prirodu vode, izvora života i razorne sile te spajajući vodu i vatru, a i mnoge druge suprotnosti na kojima još od iskona počivaju naš život i svijet, Foniadakis stvara iznimno zahtjevnu koreografiju, a plesači na granici izdržljivosti pomiču vlastite granice

BONN  Balet HNK-a Ivana pl. Zajca vratio se s važnog međunarodnog gostovanja. Dvije večeri zaredom njihovu je uspješnicu »Plamteća voda« ugostio Theater Bonn. Ovo poznato njemačko kazalište, s vlastitom dramskom i opernom produkcijom, više nema baletnog ansambla pa za svoju publiku bira i dovodi najbolje svjetske predstave u nizu gostovanja pod nazivom »Highlights des internationalen tanzes« u koji je uvrštena i riječka predstava. Podsjetimo, baletno-plesna predstava »Plamteća voda« glasovitog koreografa Andonisa Foniadakisa bila je jedan od najznačajnijih projekata programa EPK-Rijeka 2020.
Usredotočivši se u svojoj koreografiji na kontrastnu prirodu vode, izvora života i razorne sile te spajajući vodu i vatru, a i mnoge druge suprotnosti na kojima još od iskona počivaju naš život i svijet, Foniadakis stvara iznimno zahtjevnu koreografiju, a plesači na granici izdržljivosti pomiču vlastite granice. Uz dramaturga i koreografa Andonisa Foniadakisa, autorski tim čine skladatelj Julien Jean-Pascal Tarride, scenograf i oblikovatelj svjetla A. Birmpilis & CO. te kostimograf Anastasios Soforoniou (za Mesvor Consulting Ltd.). U Bonnu su plesali članice i članovi riječkog Baleta Tea Rušin, Marta Voinea Čavrak, Ksenija Krutova, Laura Orlić, Maria Matarranz de las Heras, Mao Fujita, Tilman Patzak, Michele Pastorini, Nicola Prato, Ali Tabbouch, Jody Bet i Svebor Zgurić.
Više u tiskanom izdanju…