Izložba u Opatiji

“Umjesto ekrana”: U Šporeru se otvara prva izložba riječkog umjetnika Luke Aničića

Aleksandra Kućel Ilić



OPATIJA – »Umjesto ekrana« naziv je izložbe slika umjetnika Luke Aničića koja će se otvoriti danas u 18 sati u Umjetničkom paviljonu »Juraj Šporer« u Opatiji. Radi se o prvoj izložbi ovog Riječanina, koji svoj slikarski izričaj vidi kao svojevrsni protuotrov današnjoj izolaciji pojedinca i odumiranju zajednice.


Izložene apstrakcije ponudit će svojevrsno utočište i predah za mozak, a krajolik kojim gledatelj kroči gledajući sliku predstavlja mjesto i vrijeme u kojem se ništa ne događa, osim umjetnosti koja može ponovno otvoriti život i osloboditi ga – stoji u najavi izložbe koja će se moći pogledati do 8. studenog, a ulaz je besplatan. Radno vrijeme Umjetničkog paviljona »Juraj Šporer« je od utorka do petka od 14 do 19 sati, subotom i nedjeljom od 11 do 19 sati, a ponedjeljkom je zatvoren.


Organizator izložbe je udruga Komitet OpArt, otvorenje će biti praćeno glazbom dvojca JMZM, a nakon otvorenja na terasi »Šporera«, uz čašu vina, okupljene će zabavljati DJ Objekts Objekts. Kustosica izložbe je Iva Kelentrić, umjetnička producentica Barbara Babačić, a održat će se pod pokroviteljstvom Grada Opatije.