'Rijeka, Rijeka, Rijeka'

U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti sutra izložba fotografija Filipa Koludrovića

Kim Cuculić

Filip Koludrović / NL arhiva

Filip Koludrović / NL arhiva

Neke su fotografije nastale na krovovima, riječkim dizalicama...RIJEKA Izložba fotografija Filipa Koludrovića bit će otvorena u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u petak 11. rujna u 20 sati.


Na izložbi će biti predstavljena kolekcija fotografija grada Rijeke čija je produkcija trajala šest mjeseci, a započela je u doba najstrožih restrikcija uzrokovanih koronom.


U tim skoro pa nemogućim uvjetima stvaranja, umjetnik Filip Koludrović fotografirao je svoj grad s nevjerojatnih pozicija koje nikada nisu zabilježene okom na ovaj način.
– Kroz njegov rad panorame grada poprimile su sasvim novu vizuru, a detalji koje vrlo rijetko percipiramo, došli su do izražaja. U svemu ovome, vrlo važan faktor imali su građani Rijeke koji su sastavni dio ovih fotografija i bez njih ovaj grad ne bi imao svoju žilu kucavicu. Neke su fotografije nastale na nesigurnim mjestima, krovovima, visokim riječkim dizalicama… – piše u najavi izložbe pod naslovom »Rijeka, Rijeka, Rijeka«. Izložba je otvorena do 18. rujna.