"Slika koja govori

U HKD-u izložba u počast talijanskom dizajnu

Sandy Uran



U srijedu se u 18 sati u atriju HKD-a na Sušaku otvara izložba »Slika koja govori: dizajn, razvoj i ikonski status poznatih talijanskih brendova« koju organizira Generalni konzulat Italije u Rijeci u suradnji s Museo del Marchio Italiano di Castellammare di Stabia iz Napulja.


Izložba odaje počast talijanskom dizajnu sveprisutnom u cijelome svijetu te ilustrira evoluciju nekih od najpoznatijih imena, marki i talijanskih brendova, s estetskog i grafičkog aspekta. Bit će moguće pomno proučiti panele te uočiti koliko se tijekom vremena izmijenila estetika predstavljanja određenog proizvoda.


Na izložbi će tako biti moguće uživati u 15-ak panela na kojima je ilustrirana evolucija najpoznatijih talijanskih brendova Algida, Barilla, Campari, Ferrari, Ferrero, Illy, Lamborghini, Martini, Maserati, Pirelli i Peroni.




Pojedini paneli bit će dakako posvećeni i svijetu mode i svjetski poznatim talijanskim modnim kućama poput Fendija, Guccija, Versacea i Zegne, te luksuznim brendovima poput Bulgarija, a zastupljena će biti i najrenomiranija imena reklamne umjetnosti, crteža, dizajna i talijanske kreativnosti kao što su Armando Testa, Achille i Piero Giacomo Castiglioni i Enzo Mari.


Izložba je obogaćena i postavom posvećenim drvnoj industriji i cirkularnoj ekonomiji u kojem sudjeluju kolektiv arhitekata Orizzontale, Calligaris i Florian.