poziv

Sprema se godišnja izložba. Udruženje hrvatskih arhitekata poziva na dostavu dokumentacije o projektima

Kim Cuculić

Nakon otvorenja u Zagrebu, izložba će gostovati i u drugim gradovima putem mreže društava članica Udruženja



ZAGREB – Udruženje hrvatskih arhitekata poziva na dostavu dokumentacije o projektima ostvarenim u razdoblju od 1. siječnja 2022. do 31. prosinca 2022. za Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2022. godini i nominacije za godišnje nagrade Udruženja. Radove će ocjenjivati stručni žiri u sastavu: Krešimir Damjanović, Vjekoslav Gašparović, Krunoslav Ivanišin, Iva Letilović, Dinko Peračić, Vanja Rister (predsjednik), Rosa Rogina (Stručni savjet) i Mojca Smode Cvitanović (Savjet nakladništva). Rok za prijave je do 27. siječnja 2023. godine, a otvorenje Godišnje izložbe i dodjela Nagrada UHA-e planirani su sredinom 2023. u Zagrebu.


Nakon otvorenja u Zagrebu, izložba će gostovati i u drugim gradovima putem mreže društava članica Udruženja  hrvatskih arhitekata. Godišnju izložbu prate i dva prigodna izdanja ČIP-a: »Godišnjak hrvatske arhitekture 2022.« s katalogom svih prijavljenih radova te »Nagrade i nominacije UHA 2022.«


Prema propozicijama, autori koji žele sudjelovati trebaju biti članovi društava članica UHA-e (gradskih, županijskih ili regionalnih društava arhitekata) s reguliranom članarinom za 2022. godinu u matičnom društvu. Iznimno, ako autor ili jedan od koautora prijavljenog rada nije arhitekt, za nju/njega nije obavezno članstvo u društvu članice UHA- e. Prijavom autori potvrđuju istinitost unesenih podataka i jamče kako su ostvarenja usklađena sa svim primjenjivim propisima. UHA ne odgovara za bilo kakve sporove koji bi mogli proizaći zbog netočno ili neistinito navedenih podataka pri prijavi radova. Nominirana ostvarenja kratkim će izlaganjima autora i autorica biti predstavljena na Danima arhitekata u travnju 2023. godine u Zadru. Izdanje ČIP-a posvećeno nagrađenim i nominiranim ostvarenjima u 2022. godini uključuje i intervjue s autorima.




Sukladno Pravilniku o dodjeljivanju nagrada Udruženja hrvatskih arhitekata, ostvarenja predstavljena na godišnjoj izložbi konkuriraju za godišnje nagrade: »Viktor Kovačić« – za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva; »Drago Galić« – za najuspješnije ostvarenje u području stambene arhitekture; »Bernardo Bernardi« – za najuspješnije ostvarenje u području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja i »Neven Šegvić« – za publicistički, kritički, znanstveno-istraživački i teorijski rad.