Remek-djelo

Picassova slika vrijedna više od 120 milijuna dolara bit će izložena u Londonu

Portal Novi list, Hina

Foto Screenshot Reuters

Foto Screenshot Reuters

Djelo je bilo u vlasništvu mecene i kolekcionarke Emily Fisher Landau, a prikazuje Picassovu "zlatnu muzu" Marie-Therese Walter



Remek-djelo Pabla Picassa iz 1932., Žena sa satom (Femme A La Montre) bit će izloženo u Sotheby’su u Londonu i procjenjuje se da će na dražbi postići cijenu veću od 120 milijuna dolara.


Djelo je bilo u vlasništvu mecene i kolekcionarke Emily Fisher Landau, a prikazuje Picassovu “zlatnu muzu” Marie-Therese Walter, ženu s kojom je bio u vezi te je bila temom mnogih njegovih portreta.





To ulje na platnu dio je izložbe The Emily Fisher Landau Collection: An Era Defined, koja će se održati u Sotheby’su od subote, 7. listopada, do srijede, 11. listopada.


Fisher Landau kupila je Picassovu sliku 1968. na početku svojeg kolekcionarskog puta.


Putujuća izložba također će biti otvorena u Parizu, Taipeiju i Los Angelesu, a već je bila u Dubaiju i Hong Kongu.


U zbirci gospođe Fisher Landau nalaze se djela američkog slikara i kipara Jaspera Johnsa, nizozemsko-američkog umjetnika Willema de Kooninga, američkog slikara i grafičara Roberta Rauschenberga, apstraktnog slikara Marka Rothka, kao i Edwarda Rusche i Andyja Warhola, koji su obojica bili povezani s pop art pokretom.


Zbirka, za koju se procjenjuje da će donijeti više od 400 milijuna dolara, bit će ponuđena na prodaju u Sotheby’s u New Yorku na dvjema dražbama 8. i 9. studenog.