Galerija SKC

Otvorena izložba o dva desetljeća Liburnia Film Festivala

Katarina Bošnjak

Foto Ana Križanec

Foto Ana Križanec

Izloženi su brojni dijelovi povijesti festivala, odnosno arhivski materijali koji svjedoče razvoju Liburnia film festivala



Povodom dvadeset godina Liburnia Film Festivala, a u suradnji s kustosicama Leonidom Cris Manojlovski i Katarinom Kožul, jučer je u Galeriji SKC otvorena retrospektivna izložba »XX godina LFF-a«.


Izloženi su brojni dijelovi povijesti festivala, odnosno arhivski materijali koji svjedoče razvoju Liburnia film festivala.





– Danas smo izložili plakate, kataloge, stare fotografije, ručno pisane prijavnice i neke od prikazivanih filmova na starim VHS-icama i tako posjetitelji mogu vidjeti kako su izgledali počeci festivala i kako je on rastao, a kroz filmove koje prikazujemo može se steći i dojam društvenog konteksta od prije 15 ili 20 godina jer su neki od filmova društveno angažirani, objasnila je Kožul.


Netom prije otvaranje izložbe, posjetitelji Galerije SKC prisjetili su se LFF-ovih početaka u ležernom razgovoru uz pokretača LFF-a Igora Bajoka, a ujedno su se i osvrnuli na hrvatsku dokumentarnu scenu u posljednjih dvadeset godina.


Izložbu »XX godina LFF-a« može se posjetiti svakim danom osim nedjelje od 17 do 20 sati, a otvorena je do 27. kolovoza.