Multimedijalni radovi

Otvoren poziv za izlaganje u Galeriji SKC u povodu Dana žena

Kim Cuculić

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Pozivaju se studentice i studenti te mlade umjetnice i umjetnici koji se bave različitim kreativnim disciplinama



Galerija SKC i ove godine okuplja multimedijske radove za izložbu u povodu obilježavanja Dana žena.


Pozivaju se studentice i studenti te mlade umjetnice i umjetnici koji se bave različitim kreativnim disciplinama i djeluju u intermedijskom području umjetnosti da se prijave. Natječaj je otvoren do 26. veljače 2024. godine.


Kao svojevrstan osvrt svakodnevnice, izložba se bavi temom društvene misinterpretacije ženskosti nasuprot njezine stvarne pojavnosti.




– Izložbenim radovima želimo propitivati patrijarhalne pozicije definiranja koncepta ženskosti, stoga vas pozivamo na umjetničko propitivanje autoriteta koji kreiraju i u javnom prostoru nameću retradicionalizaciju ženske ideologije istovremeno si dajući za pravo usmjeravanja moralnog kompasa društva.


Jesmo li svjesni nevidljivog, a sveprisutnog usmjeravajućeg utjecaja »male gazea«? Zašto čuvamo skupljanu frustraciju u sebi? Kako istu izražavamo putem umjetnosti?


Na koji način bijes generira naše stvaralaštvo? U vremenu pasivnog otpora pozivamo vas na pokret, izražavanje, aktivaciju i borbu za jednakost, navodi se u pozivu.



Prema propozicijama, prijave se šalju na e-mail [email protected]. U prilogu maila potrebno je poslati kratku biografiju (5 rečenica), koncept rada i fotografije samog rada. Svaka prijaviteljica/prijavitelj može prijaviti do 3 rada.


Na natječaj se mogu prijaviti studentice i studenti svih fakulteta u Hrvatskoj te alumni/mlade umjetnice i umjetnici do 30 godina starosti. Primaju se radovi svih umjetničkih disciplina, od vizualnih i auditivnih do pisanih i izvedbenih.


Natječaj je otvoren do 26. veljače u 23.59 sati. Troškove prijevoza/dostave radova sudionici snose sami.


Radovi koji su odabrani za izlaganje moraju biti dostavljeni u galeriju do 5. ožujka 2024. Za sva dodatna pitanja može se obratiti na e-mail [email protected].


Savjet Galerije SKC čine Katarina Bošnjak, Claudia Bošković, Dora Križnik, Ela Novosel, Ana Ptičar i Petra Radić, a Tim Galerije SKC Dominik Višnjić, voditelj, i Katarina Erak, asistentica.